Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (217/232) > >>

montanar:
Адекван въпрос ли е.... Това спинери ли са?
Ако е нещо друго какво е?

ndm:

--- Цитат на: atos в Юли 20, 2019, 10:01:47 pm ---Pegas, от краткото си присъствие тук(7 поста, нямаш нито един, в който да липсват поне 3 грешки, колкото и да е кратък!

--- Край на цитат ---
Поради неправилното интерпретиране на данните от измерването на твърдостта на китката, е възможно да бъдат допуснати и грешки, в зависимост от метода по който ще се проведе меренето на твърдостта, а именно по Роквел, по Бринел, или най-лесния по Викерс. Тъй като необходимите изчисления по последния са независими от размера на индентора,  може да СЕ използва за всички видове китки независимо от твърдостта.

Иван БГ:
Здравейте,
измерването при взаимодействието на магнитните полета, трябва да става единственно и само по механичен път, за да се има ясна представа за ъгловият момент при отблъскването.
Бъдете!
Иван

Pegas:
Тук вече съм започвал разглобяването ..
За съжаление -не тръгна,но:
Самото движение на ротора м/у статорите при ръчно въртене- се усеща като електродвигател,дори звучи като такъв!
Материала е -PETG
лагерите са от харддискове
шпилки и гайки-неръждавейка

Стигам до извода че детайлите трябва да са много точно подредени - а с 8 магнита на детайл-това е адски трудно,за това трябва да се проектира така че,да могат детайлите да се сглобяват един към друг и всичко да се получи точно ..
За сега прекратявам с опитите,че съм зает доста,но след време ще проектирам на ново мотора ..

Иван БГ:
Поздравления г-н Pegas,
за да сте напълно сигурен от колко магнита трябва да бъде създадено магнитното поле и на какво отстояние трябва да бъдат полетата направете експеримент със рингов магнит описан в последния ми пост. То ще ви бъде като мастар...
Бъдете!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия