Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (220/232) > >>

Иван БГ:
Здравейте,
това е постановка, самият той знае, че за да се направи един двигател назависимо от какво, трябва да има РОТАЦИЯ.
Тук няма никаква ротация, има само провокация, за да улови балъците.
За да се създаде "МАГНИТНА ТУРБИНА"- да я наречем условно - "НЕЩОТО"... трябва да се познава перфектно динамично-механичните свойства ма магнита, за да се образува ротацията. На стр 13 отг. 192 съм помести три вида магнитни полета от 20, 30 и 72 вектора. 
В "Тема за размисъл" има много поместени опити по "НЕЩОТО", но не я виждам във форума.
Бъдете!
Иван

montanar:
Шикалки.......  ;D

Pegas:
Здравейте,
Моят експеримент  по скоро беше провокация към форума за дебат по темата,аз не съм очаквал сериозни резултати защото изпълнението НЕ е на ниво !заявяването ми-"не тръгна"  признавам ,беше провокация към Иван ,за да се включи в темата...за което сега съжалявам..
За това предлагам,да направя ротор и статор и по механичен начин да измеря векторите!!
Ще се опитам в рамките на 2 седмици,да измисля нещо по въпроса и да проведа ЕКСПЕРИЕМЕНТА!   /ПРИЕМАМ идеи и конструктивно мислене ,САМО НА ЛИЧНИ!/
До тогава,ДА СЕ ВЪЗДАРЖАМЕ от коментари,плюене и др. ТРОЛски  прояви! :)

Радико:
Мммдааа определено "Тема за размисъл" липсва прерових целия форум няма такава. Някой я е изтрил.

Bat_Vanko:
Здравейте Иван БГ,
ето точно тука бъркате:

--- Цитат на: Иван БГ в Октомври 27, 2019, 02:39:56 pm ---трябва да се познава перфектно динамично-механичните свойства ма магнита, за да се образува ротацията.

--- Край на цитат ---
магнита няма динамични свойства а само статични такива. Ако те имаха динамични свойства (както при електродвигателите) нямаше да има никакви затруднения при направата на магнитен двигател. И бихте ли пояснили какво според Вас означават механичните свойства. Това да не би да са твърдост и якост на заготовката за магнита.
Ако за двадесет и кусур години не сте схванали тези основни положение вече е твърде късно за това...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия