Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
продължавам по основната темата: "Три-тактова магнитна турбина" Започвам по 2-ра точка, сега е в отговор #33 (има промяна на номерата от Майстора, за да направи темата по-концентрирана, за което му благодаря)
2 Форматиране на магнитите.
Забележка: С това започва моя отговор към г-н Юлиан за:как смятате да прескочите "крайната точка" в която магнитите са в равновесие?
Да приемем, че форматирането на магнитите е един вид загрявка на магнитите за прескока. Аз успях да намеря магнити 73/33/10 Снимка има в отговор#126. Залепяме здраво алуминиев пръстен на магнита който ще използваме за ротор, а който ще ползваме за статор, използвайте лепило което можете лесно да отлепите след форматирането.
След това извършваме същата процедура както направихте с дисковете на стенда. Вижте отговор#121. само че този път при мен е с Д-73 мм. Залепваме нео-магнитите с двойно залепващ скоч за феро-магнитите. На статичния магнит само един на 0 гр. а на роторният магнит 3 бр на 120 гр еди от друг с хорда = на 30гр. Трябва да се получиме същите резултати както при стенда. Поставяме някакъв маркер къде точно се намират магнитите и къде спират. От тук нататък ще започнем форматирането. Спирането трябва да се измести поне с 45мин. до1гр, за да се гарантира че въртенето ще остане само в една и съща посока. Утре ще пусна снимките на това което описах.
Успех! Бъдете!
Иван
prp:
--- Цитат на: Иван БГ в Февруари 26, 2014, 12:21:55 pm ---Здравейте,
продължавам по основната темата: "Три-тактова магнитна турбина" Започвам по 2-ра точка, сега е в отговор #33 (има промяна на номерата от Майстора, за да направи темата по-концентрирана, за което му благодаря)
2 Форматиране на магнитите.
Забележка: С това започва моя отговор към г-н Юлиан за:как смятате да прескочите "крайната точка" в която магнитите са в равновесие?
Да приемем, че форматирането на магнитите е един вид загрявка на магнитите за прескока. Аз успях да намеря магнити 73/33/10 Снимка има в отговор#126. Залепяме здраво алуминиев пръстен на магнита който ще използваме за ротор, а който ще ползваме за статор, използвайте лепило което можете лесно да отлепите след форматирането.
След това извършваме същата процедура както направихте с дисковете на стенда. Вижте отговор#121. само че този път при мен е с Д-73 мм. Залепваме нео-магнитите с двойно залепващ скоч за феро-магнитите. На статичния магнит само един на 0 гр. а на роторният магнит 3 бр на 120 гр еди от друг с хорда = на 30гр. Трябва да се получиме същите резултати както при стенда. Поставяме някакъв маркер къде точно се намират магнитите и къде спират. От тук нататък ще започнем форматирането. Спирането трябва да се измести поне с 45мин. до1гр, за да се гарантира че въртенето ще остане само в една и съща посока. Утре ще пусна снимките на това което описах.
Успех! Бъдете!
Иван
--- Край на цитат ---
Здравейте Иван,
Благодаря за информацията и усилията които влагате за експеримента и най-вече че ги споделяте с публиката. Имам един въпрос относно 3 тактовата турбина понеже не съм толкова навътре в нещата с магнитите не го зададох по-рано. Защо броя на бобините е 8 а не 9 например понеже все се сещам за теорията на Родин а този експеримент ми напомня на Родин. Или трябва да са четен брой и симетрични? А щом има симетрия няма ли да се получи равновесие?
Благодаря предварително.
Иван БГ:
Здравейте prp,
първо за бобините по горе споменах: "Идеята за създаване на това генераторче, споменато в отговор #40 и по-късно доразвита в отговор #158, няма пряко отношение към този проект" сега номерата са сменени #33;#133, просто ми се разкри възможност да експериментирам нещо което не съм правил. не искам да изпусна момента. А що се отнася до броя на самите бобини, аз сложих толкова колкото се побират. Сега ще дам конструкцията на електричара и той ще прецени колко трябва да бъдат.
Аз не разбирам от електротехника.
Имам човек който прави тези неща.
Ако питате за броя на магнитите, това е максималният брой който може да понесе тази идея. Не че не съм пробвал, но резултатите бяха плачевни. Това не значи че системата се затваря. Не, тя може да се продължи но в друго направление, в увеличаване броя на резултатните магнитни полета (РМП) при което се получава едно сумарно магнитно поле (СМП), то се изчислява от ротацията на всичките (РМП), опирайки се на третата аксиома на механиката.
Бъдете!
Иван
juliang:
ИванБГ: Каква е посоката на магнитните линии на феромагнита? N е от едната страна на диска, а S от другата? Или N e "вътре в дупката на геврека", а S е отвън?
Моля, дефинирайте израза "форматиране на магнита". Имате предвид "дооформяне на геометричната му форма" или влагате някакъв друг смисъл в тази дума?
Иван БГ:
Здравейте Юлиан,
магнитите са аксиално намагнитени.
Като казвам форматиране разбирайте буквално. Ние ще започнем известни корекции върху магнита, например можем да променим ъгълът на влизане да бъде различен от ъгъла на излизане. По този начин ъгловата сила на влизане и излизане ще се промени и още няколко неща, но без да се прекалява, защото напрегнатостта на магнита може да се изгуби.
Бъдете!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия