Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
продължавам обяснението по точка първа и вариант от точка втора за симулация за преместване на магнита:
1- кога да се измести статичният магнит. (за ориентиране използвайте публикуваната схема) За начало казах по горе това е оста на магнит А и спрямо неговото положение е по-долната схема. Статичният магнит има три положения.
О-положение което центрира оста на статичния магнит с оста на въртене на роторния магнит. Това центриране се осъществява с помощта на 6 пружинки.
А- електромагнит, който се задейства чрез оптичният сензор 1, който следи движението на ротора, чрез свето отразяващо фолио на пътечка А на ротора.
В- електромагнит, който се задейства чрез оптичен сензор 2, който следи движението на ротора, чрез свето отразяващо фолио на пътечка В на ротора. Позиции на статора:
0 гр -15гр - статор 0
15гр - 60гр - статор В
60гр - 75гр - статор 0
75гр -120гр - статор А
120гр -135гр - статор 0
135гр -180гр - статор В
180гр - 195гр - статор 0
195гр - 240гр - статор А
240гр - 255гр - статор 0
255гр - 300гр - статор В
300гр - 315гр - статор 0
315гр -360гр - статор А
360=0гр-15гр - статор 0 с това е направен единият оборот. Така за една секунда могат да се направят минимум 10 оборота, което прави 600 оборота в минута. Мисля че ще бъде и по-бързо, но да не се изхвърляме толкова в началото.
Бъдете!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
продължавам описанието по проекта. В по-горният пост включих единият вариант от точка 2 - Как да се измести? Защо съм възприел този принцип?
- Защото е евтин.
- Може да се използва многократно.
- Дава реална представа какви обороти могат да се получат от проекта.
- Дава прецизна точност как може да се замени това електромагнитно изместване с механика.
Какво имам предвид? Точките А и В имат размери. Колко милиметра е това изместване? Това разстояние трябва да се знае. Може да се окаже че височината на сводестите магнити е голяма. Вътрешният диаметър е само 32мм, и може да не се побере това което измества. Тази симулация дава възможност да се изработят точно детайлите които ще синхронизират ротора и статора.
Бъдете!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
преди ми беше по-интересно, когато ме питахте за какво ли не. Може би чакате да продължа, но аз чакам стругаря. Така че, пауза! Има и такива моменти.
Бъдете!
Иван
ПП. Изтрих снимките в предният пост, за да не стане объркване.
juliang:
--- Цитат на: juliang в Февруари 24, 2014, 07:37:31 pm ---...
Ако освен постоянни магнити се намесват и електромагнити - очаквате ли да добиете повече енергия от тази, която ще влагате чрез бОбинките? Или ще имаме просто един чудат електромотор?
--- Край на цитат ---
Vector:
Направо ни скри шапката,Иван!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия