Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (47/232) > >>

Иван БГ:
Здравейте,
отново забавяне, но през празниците нямаше как да се изработят новите релси. Днес успях да ги взема и за да си вържа гащите реших да махна и сепаратора. Направих гнезда в релсите, а съчмите ще се плъзгат по шейната. Сепаратора в случая е от меко желязо, той също може да направи някаква беля с привличането си, затова реших да го махна. Дано това да е за последно. довечера ще се помъча да ги монтирам.
Ами това е!
Да видим какво ще се появи още?
За тези който правят реплика, моля ви да изчакате, да довърша нещата. По-добре да се "балтавя" аз, а не Вие. Като завърша проекта всички въпросителни ще си имат отговор. Тогава ще си решите сами, дали ще продължите или ще ми теглите една ... и всеки по пътя си!
Бъдете!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
успях да монтирам  алуминиевата шейна, малко е натегната, но това лесно може да се оправи. Мисля че в неделя ще мога да започна пробите. Ще ги запиша. Това е!
Бъдете!
Иван

gvg:
Стискаме палци! !!!!!!!! УСПЕХ

Иван БГ:
Здравейте,
искам само да напомня, че не трябва да се очаква повече от това което съм описал в отговорите # 172, 173, 174, 178, 179. Така де, не може да си посадил картофи, а да искаш да береш домати.
Само това исках да напомня.
Бъдете!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
нещата не вървят с темпото с което желая. Мога само да кажа че на този етап шейната е задоволително готова и може да върши работа. Тя обира натиска и завъртането на статичния магнит. Взех най-силните електро-магнити и с тях мога да гарантирам точката "А" и "Б". Остава точката "О", но едните пружини са много силни и ме принуждават да сложа по-силни електро-магнити за да ги преодолея, а другите слаби и не могат да върнат статичния магнит в "О"вата точка навреме. Това забавя въртенето. Няма синхрон на скоростта между бубините и пружините. Трябва да им се помогне с нещо друго. Може би ще сложа помощни магнити, за да увелича скоростта на пружините, макар че не желая това.
Но!
Какво да правя, трябва да вървя напред.
Бъдете!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия