Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте
обещаните фотоси.
Бъдете!
Иван БГ
Vector:
Снимка 2 прилича на "цветето на живота" като подобни картинки са намирани на много странни места ...
Да попитам , какво би се случило ако изместим 2 магнита -ориентирани на различни градуси
Иван БГ:
Здравей Вектор,
подобно е на "цветето....", но без едната посока. В по-горен пост съм описал как са разположени.
Що се отнася да твоят въпрос, чертежа е подвеждащ. Левият магнит е с перпендикулярни стени, а делителната линия между полюсите е наклонена. Магнита енергия е симетрична, така че делителната линия е точно в средата и е перпендикулярна. Що се отнася до десният магнит, ти си го начертал като паралелограм, делителната линия също е успоредна на двете стени. Магнитните силови линии извират перпендикулярно на повърхността, от което следва, че десният магнит ще слезе надолу.
Бъди!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
идеята на М.К. е прекрасна, но залепването на магнит върху желязо много, много не е желателно, ще се получи някакво, да го наречем условно "размиване". Препоръчвам тази естакада да бъде направена върху феро магнит, така както направих в тази тема. Така хем ще се увеличи силата на нео магнитите, хем ще се премахне възпиращият ефект на желязото. Така мисля аз, ако правилно съм разбрал идеята ма М.К.
Бъдете!
Иван БГ
Михаил Кузмов:
О ! Иван ! Тук желязото няма никаква функция ! Просто го използвам за дръжка ! Иначе, с пръсти ще прикривам плоските магнити ! Ако оказва някакво влияние не съм визирал ! Държейки ги с пръсти ефекта е същият ! Но дали по силен, или по слаб не мога да усетя ! Ще бъде добре ако влезе в идея !
Да дерзаем !!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия