Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Михаил Кузмов:
Иван ! Ако приемеш, да направим един диспут, (във вече съществуваща тема) относно Ленц ! Ленц е непреодолим ! Ако беше изобщо преодолим, мишлето бягащо в колелото в клетката, щеше да произвежда колосална енергия ! Всички измислени конструкции, само подобряват анти-ефекта но не са способни да го премахнат ! Ако Ленц не действа, при твоите магнитни турбини, значи те не произвеждат енергия ! Ленц не действа при генераторите, само на празен ход, каквато и ще конструкция да са ! Ще ми се, с няколкото човека от форума, разбиращи този ефект, да изчистим заблудите ! Това е фундаментално, и не е редно да се пишат публично, неверни неща !
Останете със здраве !
Аtos:
Законът на Ленц действа двупосочно!
Силите, които се пораждат действат както за получаването на движение, така и за спирането му.
Можем да го сравним с гравитацията-не можем (засега) да включваме и изключваме гравитацията когато пожелаем, иначе гравитационните двигатели отдавна да са факт!
Обаче...ето-нашите хора са намерили начин да надхитрят ефекта, като я ползват?!?
По тази логика може и да има начин за заобикаляне на Ленц ефекта или да се ползва в градивен аспект?
Иван БГ:
Здравейте Михаил Кузмов,
с удоволствие бих влязъл в диспут с вас, стига да има за какво. Явно разглеждаме нещата от различни камбанарии. Аз твърдя, че законът не Ленц не влияе върху магнитните турбини и ви посочвам как можете да си направите опит, за де се убедите в това мое твърдение. Магнитната турбина не създава ел. енергия тя създава само въртеливото движение. Когато пиша нещо, аз съм го проверил чрез опити и съм убеден 100% в правотата си. Когато нещо не знам си го казвам. Така че, не упреквайте някой в нещо преди Вие сам да се убедите в правотата на своята позиция.
Бъдете!
Иван
Аtos:
Добре, Иване...можеш ли да обясниш как става избягването на ефекта?
Детайлирай най-малкия възможен участък и ни го обясни?
Иван БГ:
Здравейте,
предлагам Ви един от вариантите. Преснемете на паус скиците, наложете ги една върху друга, под тях сложете един градусомер и започнете леко да въртите някоя от скиците и ще видите защо, а ако искате да продължите - това е друга тема!
Бъдете!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия