Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Аtos:
Я обясни как ги налагаш и аз да видя?Коя програма ползваш?
dymelsoft:
atos, пак ще повторя. Закона на ЛЕНЦ е се отнася до електрическия заряд и магнитното поле. Двете неща са неразривно свързани, едното поражда другото и обратно. Под проводник разбирай и самия постоянен магнит който е направен от метал а пък той е проводник :) . Освен ако не намерите постоянни магнити които са от химичен елемент, който не е метал, а в същото време е феромагнетик. :) . Още нещо. Нека не забравяме че самия електрон тъй като има електрически заряд задължително има и собствено магнитно поле. От там магнитните свойства на материалите зависят от магнитния момент на електроните в тях. Феромагнетика е материал, който при въздействие на външно магнитно поле, магнитния момент на всички или по скоро на повечето електрони се ориентира по посока на външното поле и след премахване на външното поле този магнитен момент на електроните се запазва. При определени условия може да бъде запазен почти безвъзвратно. Това са постоянните магнити. :) Всички наши мераци за СЕ се въртят около това свойство :).
Бъдете здрави !
Аtos:
Да, така е...и нека да съм тъп, но пак не разбрах как се избягва ефекта?
Намагнетизират се и се размагнетизират магнитите постоянно ли?
dymelsoft:
atos , Това с
--- Цитат ---Да, така е...и нека да съм тъп
--- Край на цитат ---
все едно не си го написал. :-[. Всички писания от мен са с цел да докажа, че няма как да се избегне ефекта. Няма как една преграда да я преминеш, казвайки че тя е там ама не точно. Заобикаляне на преграда от ниво елементарни частици каквито са електроните, честно казано не виждам за възможно. В случая и аз може да съм тъп :P и да не схващам идеята, или по точно начина това да се избегне. Поздрави !
nizo:
Ето как са наложени магнитите. Когато въртим диска, червените магнити в една част на колелото са точно един срещу друг, а в противоположната част са разминати. Не виждам как това може да създаде въртене. Вярно, че имаме една зона с по-голямо привличане/отблъскване, но тя няма да мръдне ако не вижда алтернативна позиция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия