Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Vector:
Майсторе, взе ли оризова хартия с която да провериш проекта на всеки градус какво се случва?
Явно не, след като го направиш, вземи измери силата на влизане и силата на излизане.
Не знам за теб, но аз празнувам:-)
Вече само си правиш гравитационен двигател и отскачаш до Марс...:-)
Михаил Кузмов:
Здравей Иван ! Предлагам да приближим камбанариите, без да ги мерим по височина, и без да мерим силата на звънене на камбаните ! Напълно съм съгласен с теб, че ако разглеждаш турбината самоцелно, само за въртеливо движение, без генериране на енергия, то почти няма къде да се прояви бай Ленц ! Може би като на Муамар, може да прави вятър НО нали целта е да закачим генератор за оста ? Иначе защо са тези усилия ??
Благодаря на dymelsoft ! Спаси ме от излишно писане ! Подредбите на магнитите не касаят Ленц, за това ще се въздържа да пиша за това ! Към вече изясненото от dymelsoft, искам да добавя само чисто практично онагледяване на Ленц ефекта ! https://www.youtube.com/watch?v=keMpUaoA3Tg
Дерзайте !!
Иван БГ:
Здравейте Михаил Кузмов,
Добре, съгласен съм. Егото ми отдавна е задоволено напълно, така че от моя страна няма проблем за камбанариите и звукът от тях! На линия съм!
Бъдете!
Иван
Иван БГ:
Здравейте г-н Atos,
искам само да Ви поздравя за прекрасният пост ном.117 който бяхте написали в темата "Автомобилът на Чоби", а сега е преместена в кошчето. По-добро и по-смислено нещо отдавна не съм чел.
Поздравления!
Бъдете!
Иван
Аtos:
Благодаря, Иване, но държа да отбележа, че това е цитат от "Изгубените открития" на Джери Василатос.
Просто някак напълно ми пасна на възгледите, усещанията и убежденията, въпреки, че (да си призная) може би нямаше да мога аз самият да се изразя толкова добре:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия