Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
ppipilica:
Немаа се плашиш за после, само Фнимавай много щото има една много убава поговорка "Лаком гъз кръв сер..." и те така.
Иначе и аз следя темата с интерес и много се надявам да има успешен край. Винаги съм си мислел какво бих направил ако от някоя трънка изскочи зайчето и все стигам до извод че не е добре да се шуми много, трябва да има много копия на системата по познати, приятели, форуми и така щото има много мен ин блек дето дебнат. Успех на всички и Честита ви Коледа.
Иван БГ:
Здравейте,
не мислете че съм забравил за темата, но празници са и човек трябва малко да разпусне. Утре ще поместя снимките на завършеният стенд. Направих и малко приспособление за форматиране на магнитите, ще го пробвам как работи и тогава ще го публикувам. Иначе форматирането го правя с "Айнщайн", но сега трябва да работя като вас, за да не стане разминаване в качеството и във времето.
А що се отнася до пожеланието Ви г-н ppipilica аз Фнимавам, но какво да се прави, вече пуснах духът от бутилката. От тук нататък мога само да се моля да бъде наистина бутилка, а не кутията на Пандора.
Още веднъж, Весели празници!
Бъдете!!!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
мисля че можем да продължим. Празниците свършиха.
Следва 2 част от 1-вата тема, а именно:
-Анализиране на магнитните зависимости, но преди да пристъпим към това, трябва да подготвим самите магнити. Ще ни трябват два комплекта по 5 бр. Ще използваме нео-магнити от хард дискове. В повечето случаи магнитите са двойни, но има единични, ако не намерите ще срежем двойните, казах ви вече за приспособлението. В първата петица магнитите ще бъдат сводести с размери D-80 мм d-(.... ) ще бъде определен от самият магнит който сте избрали и с ъгъл 30 гр. Всички магнити трябва да бъдат абсолютно еднакви.
За целта разчертавате на самозалепваща се хартия кръг с D-80 мм. разделяте го на сектори от 30 гр. нарязвате го, залепвате ги върху магнитите и всичко излишно го изпилявате. Използвайте шлайфмашина, камъни има в магазините за зъболекарска техника и в Практикер, пилете с вода. Като подготвите магнитите можем да започнем. Снимките са на готовият за работа стенд.
Още веднъж Честита Коледа
Бъдете!!!
Иван
az_skeleta:
Здравейте!
ИванБГ, имам един въпрос: На чертежите липсва информация за гърбичките. Направих нещо на око. Ако нямаш забележки да продължавам.
Иван БГ:
Здравейте az_skeleta,
много се извинявам, но нещо не мога да отворя прикаченият файл. А що се отнася до чертежите, това за което Вие питате го има. Погледнете страничните чертежи. Основната окръжност е с R=39.5 мм. а гърбиците, които са на 120 гр. една от друга са с R=42.5 мм. Това означава, че гърбицата е висока 3 мм. Моля да имате предвид, че тези огледални тапи, реално ще представляват "релси" по който ще се търкалят лагерчета с D=10 мм. чиято ос е бутащият магнит. Реално гърбиците дават възможност на статичният магнит да "прескочи - залегналия полицай". Предполагам че може би това ме питате. Простете ми че отговорът е така "на сляпо", но нямам друга възможност.
Бъдете!!!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия