Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (72/232) > >>

Иван БГ:
Здравей elektros,
клипът е добър, той отговаря донякъде на зададения от мен въпрос: Кое свойство трябва да се приеме при създаването на една турбина с постоянни магнити, привличането или отблъскването? В случая имаме и двете свойства.
Отговорът е само един.
Отблъскването!!!
Защото когато съвпаднат осите на двата магнита имаме най-голямата ъглова сила cos=1 но този момент се явява като НАЧАЛО на движението. А при привличането при същата позиция, отново имаме същата ъглова сила, само че този момент се явява като КРАЙ на движението. Вие как мислите? Може ли с "край"да се направи нещо, което да се върти БЕЗ-КРАЙНО?
Бъдете!!!
Иван

elektros:
 ;) Може, може......Точно отблъскване е правилния начин, много вярно... :) Докъде стигнаха твоите разработки, Иван БГ? Доколкото разбирам се занимаваш професионално. след като имаш финансиране! :)

Иван БГ:
Здравей elektros,
много сложен въпрос ми задаваш приятелю, ако знаех къде е краят на пътя по който съм тръгнал, да ти кажа докъде съм стигнал. Много скоро ще направя 20 години, а си мисля, че все още съм в началото. Но вече започнах да работя с нео магнити, мога да направя магнитно поле с вектори 2Х1.5 гр. "Айнщайн" работи прекрасно, но тестващият стенд не мога да го сваля под 3 мин. А това обезсмисля всичко което изброих по-горе, а това е проблем.
Аз работя с магнитни полета, който са перпендикулярни на оста на въртенето, за да използвам двете страни на магнита. От това следва, че за да се свържат мембраните и да станат едно цяло трябва да се използват специални болтове, ще ги нарека условно "телескопични",  няма ги на пазара, изработвам ги в работилниците, но материалът мани, мани - поработи малко, резбата се подбива, срязват се. Виж ротора който съм снимал, хем е с шпилки, но след час работа трябваше да го свалям. И това е с феро магнити, а с нео?
Още да се оплаквам ли?
Мисля че стига толкова!
Хубаво, че през лятото се разделих с донорът си, финансирам се вече сам и ми е добре. Плащам си наема за работилниците и машините, заплатите и осигуровките на хората ми и те са доволни. Жена ми, все още не ме е изгонила. Шефът ми, все още ми търпи глупостите - какво ми е - така че продължавам.......
Бъдете!!!
Иван

elektros:
 :) Борбата се води на всички фронтове....... Имаш съобщение!

Иван БГ:
Здравейте,
какво става във форума? Може ли някой да ми обясни и защо е това?
Бъдете!!!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия