Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
Atos, в предната странница ми зададе въпрос за броят на магнитите с които се създава магнитно поле. Било то за статор, или за ротор. Аз съм си ги кръстил БУТАЛО И МЕМБРАНА. Аз не ти отговорих не защото не исках, или не знаех. Първо отговорът е много обширен и второ в създаването на тези две полета се крие тайната на магнитната турбина. Давам ти един прост пример:
Залепи на един диск да кажем 30 бр. магнити - квадратни, кръгли, правоъгълни- няма значение. Разстоянието между тях да е абсолютно еднакво. След това направи два диска, единият да е огледален на първият, а другият да е със същият брой магнити, но на различно отстояние на магнитите един от друг.
Закрепи първият диск неподвижно, все едно че е статор, а вторият на нещо което може да се върти. Когато поставиш двата диска един срещу друг, така че осите на магнитите да съвпаднат, като пуснеш въртящият диск той може да тръгне по часовниковата стрелка или обратно, но неговото движение ще бъде само 6 градуса ни повече ни по-малко.След това трябва да го избуташ наляво или надясно но отново стартовата позиция ще бъде 6 градуса. Ние имаме едно резултатно магнитно поле РМП от 30 сектора от 12 гр като всеки сектор се състои от два равно противоположни вектора от по 6 градуса. След това смени огледалният диск с диска на произволно поставените магнити, но броят да е 30 и виж в какво се състой разликата. Това е началото.
Бъди!!!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
въпрос към новите админи, модератори. Влязох в този форум, за да обменя опит с тези които експериментират в областта на магнетизма. Но тъй като ме гони параноя, аз се стремях постовете ми да бъдат елементи от един конкретен и точен пъзел. Той можеше да бъде подреден само от онзи който е напреднал в магнетизма и знае кой елемент къде да го постави, за да се подреди пъзела. Но останах да си говоря сам. Въпросът ми е, как бих могъл по-бързо да отсея плявата и да събера всичко съществено в една тема? Аз съм участвал в три теми, във всяка една има по нещичко. Ако е възможно, Ви моля да ми подскажете как да го направя.
Бъдете!!!
Иван
Аtos:
Здравей, Иване!
Отвори си авторска тема, в която да се събере полезната информация.
После систематизирай в нещо като списък кои постове, от кои теми и в каква последователност искаш да подредим там и аз ще ги преместя!
Просто трябва да е така:
1.тема "A", пост N "H"
2.тема "B", пост N "Y"
3.тема "C", пост N "Z"
И т.н.
Може да включиш и постове от колеги, ако смяташ, че носят информация.
А ако някоя от старите теми се "изтърбуши" от смисъл, ще я изтрия.
Иван БГ:
Здравей, atos
ще се постарая да следвам съвета ти. Много работа е, но трябва да се направи. Подходът ми е бил грешен. Да искаш някой да се досети какво си искал да кажеш, това е все едно да сложиш пътни знаци в един лабиринт. Ще помисля за това да сложа други постове. Страхувам се да не се превърне в говорилня.
Целта е: Да се направи реплика. Благодаря ти!
Бъдете!
Иван
Velektra:
Иван БГ, по-добре напиши нещо като учебник или ръководство. Не може да искаш в един форум да няма мнения дори и да са празни приказки, защото и това е относително.
Получават се две крайности: или сам си говориш(пишеш) и се ядосваш ако никой не ти отговаря или като започнат повече хора да пишат се ядосваш че се пишат глупости.
Всеки който е заинтересован от темата трябва сам да си отсява плявата от зърното. Какво като има много писане и мнения. За теб може да са глупави, но за друг да са ценни.
Не може хем да те боли, хем да те сърби.
А най-добре е да не пишеш във форуми, а да си намериш съмишленици чрез тях(форумите) и след това по Скайпа например да си общувате и споделяте идеи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия