Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Аtos:
Поздравления за труда, Иване!
Нещо обаче ме притеснява в тези диаграми - не виждам фазово изместване на силовите вектори, което да предизвиква въртящ момент?
Или аз не мога правилно да ги разчета?
Иван БГ:
Здравей Атос,
не мога да проумея какво разбираш под фазово изместване на силовите вектори? Във всички схеми съм показал различни варианти на ротация т.е. изместване. В първата схема съм показал изместване от 1 градус. Ротора можете да го видите в отговор 371 в тази тема. В схемата са само три двойни магнитни полета, защото 4 и 5 магнитно поле ми дадоха фал и не можах да ги оправя. Затова в схемата има празни сектори. Но така или иначе изместването съществува и то е от 1 гр. Дали това изместване се нарича фазово, или ротативно, или не знам си как си, ми е все едно.
Във втората схема са само две магнитни полета N & S от по 12 гр. Едното поле е изместено спрямо другото точно 6 гр. Показвам ги само, за да видите как се е намалила сумарната сила и как се е изместила ъгловата сила и колко малък е въртящият момент.
Другите схеми си ги разчетете сами. Все пак темата е: "Направи си сам - магнитна турбина", а не "Да ти направя ли - магнитна турбина?". Както забеляза prp в отговор 284 на тази тема.
Бъдете!!!
Иван
Аtos:
Да, наистина ще се наложи да се систематизират и подредят данните...
nizo:
Иван БГ, в конструкцията ти има 2 огромни грешки, които за момента ти взимаш като даденост, а те просто не са.
Първи проблем! Ти разчиташ, че магнитните полета са точно там, където на теб ти се иска да са. Имаш смелостта да ги поставяш на хартия с точност до градуси. Чертаеш си ти графики, таблички и т.н., но реалността на магнитните полета просто не е такава. Магнитните полета НЕ СА фиксирани в пространството. Те имат не малка свобода да се движат, отместват и деформират. Това, че ти си правиш тънки сметки с математиката, въобще не означава, че те ще работят така на практика. Щом ще има сили между тези полета, то деформацията им е 100%-ова сигурност.
Втори проблем! Втори проблем е генералната ти концепция, че леко разместване на магнитните полета ще доведе до постоянен въртящ момент! Просто забрави това да стане. Вземи на внимание проблем първи и си направи оценка на вероятностите. Първи вариант е наистина турбината да реши да се върти вечно, че и да върши безкрайно много работа, сравнено с вариант втори, магнитните полета да се изместят с по 1/360 от градуса и с това да си останат неподвижни. Магнитните полета очевидно ще преразпределят напрежението, което създаваш между тях, за да не се въртят вечно.
Интересно е да чуем твоето мнение по тези въпроси, защото очевидно природата винаги избира по-малкото съпротивление, а в случая то е абсолютно възможен и наблюдаван ефект на леко изкривяване на магнитните полета.
Иван БГ:
Здравейте,
не знам как да отговоря. В по-предните постове ви казах, че вече съм до точност до 3 мин. немога още да стигна до 1.30 сек. Както и да е! Писна ми! Вижте и тогава говорете, а мога и да ви покажа по-малки магнитни полета.
Бъдете!!1
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия