Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (79/232) > >>

Velektra:

--- Цитат на: Иван БГ в Март 14, 2015, 04:02:48 pm ---..Както и да е! Писна ми!..

--- Край на цитат ---

И на мен!
Язък че 15 години се занимаваш с магнити. Но си тръгнал в грешен коловоз.
Тези графики, които чертаеш са за равномерно протичащи процеси. Когато статорния магнит отблъсне роторния (или както, не зная защо си го кръстил мембрана (така може да го кръстиш и мармалад)) това завърта ротора импулсно, а не равномерно! Тaка че ако правиш сметки за следващия статорен магнит какво ще се случи при него то докато се осъзнаеш и сметката е "отишла" вече 5-6 магнита по-нататък.
Какво като стигнеш до градус и 30 минути? Още по-лошо ще стане!
И постъпваш много гадно като казваш че темата била "НАПРАВИ СИ САМ" и всеки да си я прави сам, ама по твои указания, които в основата си са погрешни!

Vector:
 :o Просто хората не искат да разберат ,толко са им промити мозъчетата,че не проумяват как ще печелят СЕ толко лесно- не им се сърди...
 темата-четете.Имате как да форматирате магнита за да се получи ъглово влизане и равно - по силно излизане ,сега имате и проекти на готови турбини ...
Какво се получава в турбината- мисля че около 1/4 /не съм го смятал-и няма смисъл/ от магнитите искат да влязат -лесно и 1/4 от магнитите искат да излязат с сила по голяма от входящата и това е на всеки градус ---чисто  перпето мобиле !
 Имаме и инструмент/стенд ,показан в темата с който виждаме колко печелим от всеки магнит/вход и изход/ ..Та дори може да си изчислим въртящия момент за оборот !!?!!
 Не разбирам,трябва ли ни друго инфо за да сглобим машината?

nizo:

--- Цитат --- Както и да е! Писна ми! Вижте и тогава говорете, а мога и да ви покажа по-малки магнитни полета.
--- Край на цитат ---

Не става въпрос за майсторското ти намагнитване. Очевидно си овладял технологията на намагнитването, но не дава отговор на въпроса защо смяташ, че тези полета ще създават постоянен въртящ момент, вместо просто да се деформират леко. В крайна сметка цялата идея зависи от този ключов ефект, а май и ти самия нямаш идея как ще стане.

Подкрепям и казаното от Velektra. Писал си, че се занимаваш с тези неща от 2004г., а 2015г. все още нямаш прототип. Как така всичко ти е ясно, принципа ти е супер, магнитите очевидно са налице, а турбина мотор няма?! Velektra правилно отбеляза, че е нагло от твоя страна да ни призоваваш да си направим като твоята турбина не, ами мотор, който ти самия не си успял да сглобиш за над 10 години?
Отделно може да се подложи на голяма критика евентуалната мощност, която ще може да дойде от такъв мотор, проблеми с мащабирането, големите производствени разходи на изходен ват, огромно тегло спрямо мощност и т.н. ... според мен дори и да се върти, това е обречена технология. Мое мнение!

Иван БГ:
Здравейте,
Velektra, по- глупаво нещо до сега не бях чел. Много се извинявам за израза, но по-мек не мога да намеря. Къде видя че пиша, или твърдя за някакво си импулсно действие което ще завърти мембраната т.е. мармалада вече ще ползвам това име, много ми хареса. Обещавам че ще споменавам името ти, за да не ми се сърдиш, или да вземеш да ме съдиш за авторското ти право върху името. Къде виждаш импулсно действие при постоянните магнити. А що се отнася до получаване на въртеливо движение на ""мармалада" както казва Velektra", то е пред вас. Трябва само да го видите и да си го намажете на филийката. Джокер:179;180;216 и др.
Nizo, за да бъдем съвсем точни, с магнетизъм се занимавам от 1997 год. Първите седем години не ги броя защото от тях нямам нищо черно на бяло, просто се лутах в казуса на "10-те заповеди за експериментатора", но успях да ги наруша всичките. Затова броя от 2004, имам всичко черно на бяло, какво съм правил, как съм го направил и т.н. Този форум не е мястото нито сега е времето, да се отваря кутията на Пандора. Когато му дойде времето, аз ще намеря мястото да предам ключа за кутията, пък да я отваря който си иска. Дотогава по този въпрос има само един отговор: БЕЗ КОМЕНТАР!!!
Бъдете!!!
Иван

Velektra:

--- Цитат на: Иван БГ в Март 15, 2015, 01:53:01 pm ---..
Velektra, по- глупаво нещо до сега не бях чел...

--- Край на цитат ---

Естествено, че не си чел, защото никъде не съм го написал!
Къде видя че съм написал, че ти си писал или твърдял за някакво си импулсно действие?
Точно обратното - аз писах че ти не виждаш и не знаеш че въртенето е такова при отблъскването на магнитите, а ти правиш сметките при равномерно движение.
И преди съм забелязал, че приписваш думи на другите, които те не са писали.

ИванБГ да те питам - ти защо се записа във форума? За да споделиш нещо, да се похвалиш с нещо или търсиш да ти се помогне с нещо?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия