Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
напълно си прав Вектор, скосяването на входа също е вид форматиране, това се прилага при цилиндричните магнити, намагнитени аксиално а не диагонално. При всички случаи трябва да има тази разлика в силата на напрегнатост между входа и изхода. Поместил съм четири схеми, те са побликувани преди това, но сега са в тяхната последователност.
1 схема - погазва ъгловият момент на един мармалад т.е. "мембрана". Когато полетата са огледални, сумарното поле на N и S е двойно.
2 схема - погазва ъгловият момент на два мармалада т.е. "мембрани". Когато 2-рият мармалад е изместен с 6 градуса, сумарното поле е "0".
Спирам, имам работа ще продължа по-късно.
Извинете ме!
Иван
Иван БГ:
Продължавам:
3 схема: Показани са три графики, как изглежда ъгловата сила без форматиране и каква трябва да изглежда.
4 схема: Ротационно магнитно поле, където ъгловата сила при входа е сведена до "0". Вие ще кажете това не може да се получи. Вижте снимката по долу.
wendala:
Здравей Иване!
Много ценя твоите експерименти с магнитните двигатели.
Според теб, ако подредим магнитите по начина показан на снимката, ще има ли завъртане?
Поздрави!
wendala:
пс: Снимката я взех от тук:
http://climateofsophistry.com/2013/03/31/perendev-style-magnetic-motor-free-energy-generator/
тук има повече графики и обяснения, но са на английски.
Velektra:
Върти се
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия