Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (88/232) > >>

prp:

--- Цитат на: Иван БГ в Април 16, 2015, 10:47:48 am ---Аз ви казах пиша моите отговори като части от един пъзел, трябва само да го подредите.

--- Край на цитат ---

Да но не си казал какво ще се получи дори и някой да подреди пъзела? Или както магарето и моркова накрая едно нищо.

Иван БГ:
П.П.
За да се промени ъгловият момент на влизане с този на излизане използвам най-различни прийоми. Самият опитен образец определя какво да избера. Обикновено слагам 5-6 на статора и 5-6 на ротора в конфигурацията на която съм се спрял и измервам силата на влизане и силата на излизане и след това започва големият........Свалям един след друг магнитите на  "мармалада" форматирам и отново на стенда. Не получа ли разлика между силата на влизане от силата на излизане, повече от половина изобщо не се хващам за работа. Наскоро пуснах един вариант с 12 магнита, виждате че едната половина изобщо я няма. Това за първи път ми се получава при по-големи магнити. За останалите въпроси в поста ти, има някакво объркване на работният процес.
"Според мен и ти правиш грешката, че искаш да докараш просто въртене на магнитния двигател, но не взимаш предвид евентуалния товар (вероятно генератор). Реалния съпротивителен момент ще е този на генератора + този на магнитите. Не става ясно как ще постигнеш толкова голямо полезно отблъскване, след като имаш да преодоляваш близко по сила съпротивително отблъскване и допълнителния спирачен момент на товара. "
"ОПИТНИЯТ ОБРАЗЕЦ" показва принципа на работа. Те трябва да бъдат задължително два. Вижте турчина - върти само перка - но турбините са две. Виж в следващият етап който е така наречен "0" (нулев) вече се мисли за това което казваш по-горе. Там екип от инженери решават дали тези магнити са най-удачни, или има други по-силни. Може пък да се направи матрица за случая, за да няма допълнителната обработка. От какъв материал да се изработи, кой възел как да се направи и как се подобри, какъв генератор да се избере и от къде и т.н. Не смесвайте нещата.
Бързай-бавно!!!
Бъдете!!!
Иван

nizo:
От думите ти разбирам, че досега няма работеща турбина?!

aladin:
Здравейте Иван,
темата затихна. Искам да ви попитам отказвате ли се, или се изчерпа темата?
Аладин

Иван БГ:
Здравейте Аладин,
нито едното нито другото, просто се въртим в кръг. Питат ме за нещо което вече съм казал. Тъпче се на едно място, задават се въпроси, които не касаят темата и т.н. Ако някой иска конкретно нещо, аз съм на среща.
Бъди!!!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия