Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
aladin:
Здравей Иван,
цяла седмица се ровя в постовете Ви и мисля, че долових някой от основните принципи които използвате във вашите разработки, но имам усещането, че сега много от постовете Ви са изтрити и се получават бели полета.
Аз съм технически грамотен на средно ниво, в свободното си време се занимавам с покривни вятърни турбини, имам и готов продукт. Така че, думата "турбина" ме привлече и затова се включих в темата Ви.
Мога ли да задавам конкретни въпроси по неща за които нямам обяснение? Може би така ще бъдем по-полезни един на друг! И за форума.
Аладин
Vector:
Аз също имам един въпрос-може ли един магнит като го разрежем през средата да получим два или повече и това ще навреди ли на получените магнити?
Аtos:
Зависи какъв е материалът на магнитите и режима на рязане...
GreenHulk:
ако ни трябва магнит с определена форма, не е ли по-добре да се отлее и намагнити?
Laic:
--- Цитат на: Vector в Май 19, 2015, 07:42:35 pm ---Аз също имам един въпрос-може ли един магнит като го разрежем през средата да получим два или повече и това ще навреди ли на получените магнити?
--- Край на цитат ---
http://www.valtar.ru/Magnets4/mag_4_03.htm - тук са дадени доста подробни обяснения за свойствата на магнитите.
Що се отнася до рязането: магнит се "реже" с много остър секач, "подходящ по размер" чук и с един удар - поне така го правят в едно "предприятие" произвеждащо предимно военна продукция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия