Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
aladin:
Здравейте Иване,
темата тръгна така като искат участниците, сега е ваш ред. Аз имам един въпрос. В един от постовете твърдите, че вече намагнитен магнит, можете по някакъв начин да увеличите неговата напрегнатост. Извинявайте, но от къде ще дойде тази енергия? Това е ... да не казвам какво, че току виж ....
Аладин
Иван БГ:
Здравейте,
добре съгласен съм на този метод на работа. Може би така е по-добре.
Вектор, може да се разреже, магнита запазва свойствата, но губи от мощността си. Мощността се влияе от масата. По-различно е при диагонално намагнитените магнити.
Атос, разликата между феро и нео магнитите спрямо твърдостта и крехкостта е малка. При рязането е важно температурата и оборотите.
GreenHulk, исках да си направя матрица, за един вид магнити, даже говорих с директорът на Пернишкият завод, но цената която ми поискаха бе умопомрачителна. Това може да стане само когато се установи серийно производство, за да се избие цената, но ако се стигне до там по-добре е да се купи завода. И без това там работят около 10-тина човека.
Laic, при това рязане няма точност.
Аладин, не те лъжа може. Този елемент го използвам почити във всичките си разработки. Помисли ..."ефекта на иглата"
Бъдете!!!
Иван
ful:
Здравей Иван , Твоето мнение за магнит представляващ лист, при който едната страна е N плюс другата S.Mоже ли
такъв магнитен лист да се навие на цилиндър с отвор. Образуваната вътрешна повърхност е S или N в зависимост от
начина(посоката на завиване), а външната е с противоположен полюс на вътрешния. В краищата при двата отвора
се получава: ако външната е N то магнитните силови линии влизат в двата отвора, при външна S, мсл излизат от
двата отвора.Как да се разглежда така образуваното тяло в зависимост от неговата дължина?
Иван БГ:
Здравей ful,
в този случай свойството на магнитното силово поле ще бъде като един цилиндричен магнит магнит. Ако приемем, че магнитният лист е с размерите на А4 и го навием по дължина, то получената дължина на тръбата ще бъде 21 см. В този случай магнитните силови линии ще се разклонят в две посоки точно от 10.5 см. Дали ще бъдат отвътре навън, или обратно ще зависи как сте навили магнитния лист.
Бъдете!
Иван
ful:
Здравей Иван,
Благодаря за виждането.Също стигнах до тази картина. Дали такова цилиндрично тяло
може да се нарече магнит. Имам в предвид че при нормален магнит мсл излизат от N и влиза в S,тук
в оформените краища посоката на мсл е еднаква или влизат в двата отвора (при N външна повър.) или
излизат (при S външно). За делението си прав, като че ли се образува делителна линия по средата на дължината на
цилиндъра те каквато има при обикновен цилиндричен магнит. Не ти ли прилича това на магнит, който има два еднакви
полюса в края на оформения кух цилиндър. Нещо като равно диполен магнит. Интересен е и момента при много къса
дължина те да се оформя не от магнитен лист а от маг. лента. Този особен вид магнит и с голяма дължина предполагам
се оформя и го има в кос. пространство ( с дължина 10-20км) и диаметър 50-200м-2- 3 км.Какъв процес го генерира
и върху кое кос. тяло също не е ясно. Може би това е слой (ципа) изхвърлена от слънчевите магнитни петна при
тяхната еволюция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия