Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (92/232) > >>

Иван БГ:
Здравей ful,
всеки магнит който се залепи N със S с друг еднакъв по форма и големина магнит си запазва характеристиката на м.с.л. само става по-силен.
Магнитните силови линии избират най-краткия път при извършването на своя синусоидален път.
Това най-ясно може да се забележи при ринговите магнити.
При поръсване на стружки, в краищата ще се получи натрупване, което е доказателство за плътност на м.с.л., а в средата на листа ще е най-малко. Получава се делителна линия в средата на листа.
Точно там можеш да залепиш магнит със същият полюс, стига да е по-силен.
А що се отнася до космоса, това е извън моите познания и не мога да съм в полза.
Бъди!!!
Иван

aladin:
Здравей Иване,
имам към теб много въпроси, но ще гледам да ги задавам в порядък, за да може да се изчистят многото бели полета които има в темата ти!
1. Защо използва двигателче от хард-диск, след като имаш възможност да използваш лагерна черупка от някой стар двигател!
2. Защо трябваше да правим стенд, когато ти имаш усъвършенстван готов стенд? Пускаш чертежите и готово! Който го направи - направи. Който не, излиза от темата!
3. Защо трябваше да има бобини в този макет. Не се обиждай, но това е макет.
Ще спра до тук, ако ми отговориш на тези въпроси ще продължа.
п.п. Имай предвид, аз съм направил реплика по твоята тема, затова ти задавам тези въпроси.
Поздрави.

Иван БГ:
Здравей Аладин,
Отговор на първи въпрос: По технически и финансови причини. Лагерните черупки дават повече възможност, но трябва да имаш на разположение струг, за да направиш оста и метод да залепиш магнита без да има биене. Иначе имаме готов двигател с два лагера които се неутрализират при натиска, трябва само да се изкопае с фреза отвор и да се закрепи за парче ламинат, например и готово.
Отговор на втори въпрос: За начален етап този стенд е достатъчен, дава възможност над 50% за да се усети принципа на работа. Моят стенд е направен много отдавна и все пак продължавам да го усъвършенствам не е за начинаещи. Това хоби е скъпо и трудоемко и са нужни много пари и търпение.
Отговор на трети въпрос: Моя грешка, мислех че ще мога да преодолея съпротивлението понеже нямаше сърцевина, но уви. След това го изнесох извън макета, но това е вече друга тема.
Не се обиждам, това е макет, аз никога не съм твърдял, че е нещо друго освен макет. Чрез самата тема исках да увлека някои от форума, за да работим заедно и да обменяме опит. Да се върви напред, но все се намираше някой да саботира нещо и да откланя нещата от темата. Аз се уморих. Това е!
Бъди!!!
Иван

Иван БГ:
Здравей отново Аладин,
в чата се появи идея. Може ли да публикуваш репликата която си създал. Разбира се ако желаеш. Повярвай ми това много ще помогне на форума.
Бъди!!!
Иван

aladin:
Здравей Иване,
ще го направя, но сега се мъча да махна електромагнитите. Ще използвам второто поле. Ще махна ел. двигателчето и оста на ротора ще мине през два лагера, ако не мога да уцеля лагерите ще сложа готови лагерни черупки. Ако можеш да добавиш нещо, кажи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия