Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
излизам в отпуска и вече мога да започна монтаж на най-малката, правена от мен магнитна турбина. Ще я кръстя "Не-Да". Утре започвам тестовете, ами това е!
Бъдете!!!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
засега без коментар.
Бъдете!!!
Иван БГ
Иван БГ:
Здравейте,
вчера поместих няколко снимки от мои разработки на магнитни турбини. Първата снимка е от една разработка на така нареченият модел "V". Разработката е перпендикулярна на оста на въртене.
Мембраната (ротора) образува магнитно поле, което се състои от 108 бр нео-магнити разположени в дъги от 40 гр и стъпка на дъгите една от друга с 20 гр.
Буталото (статора) се състои от 8 бр. цилиндрични магнита, вкарани в алуминиева капсула, затворени в единия край с ос за лагери, които след като се набият в лагерни черупки от двете страни превръщат капсулата в люлка. От другият край на капсулата от долната страна е направено гнездо за нео- магнит който се отблъсква от платформата. Срещу него има втори нео магнит който е залепен в гнездо на платформата. Така капсулата се превръща в люлка под напрежение. От горе се спира от алуминиевия пръстен от долу от магнитите.
Почти всички снимки съм ги публикувал преди, но нарочно съм ги разпилявал, за да .... Знаете защо, Да не влизаме в подробности! Това е комплект
Бъдете!!!
Иван
Иван БГ:
Здравей,
извини ме ...... не мога да коментирам двигателя на Моамер. Не съм запознат с него. Има тема за този проект където може да се се обсъдят въпросите Ви. Аз мога да отговарям само за темата която съм открил и т.н.
Бъдете!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
виждам по посещаемостта, че темата е интересна за участниците във форума. Ако има желаещи мога да продължа темата, т.е. втората фаза на предложения проект. Бях вече споменал за това.
Бъдете.
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия