Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
lda_has:
Vector и това върши добра работа.
Атанасов_Хасково
Иван БГ:
Здравейте,
участвах в темата "екраниране...", не защото искам да наложа своето мнение, просто исках да Ви спестя време и пари за опити, на които отдавна се знаят резултатите. Всяко екраниране независимо от материала който се използва влияе след време за размагнитването на магнита. Когато магнитите се залепят близо един до друг, както е при двигателя на Х.Д. също се размагнитват. Мисля, че знам защо, но това няма значение в момента, но съм 100% сигурен защото съм правил опити върху създаване на такова МП. Най-доброто отстояние между два магнита е, когато то е равно на ширината на самият магнит.
Бъдете!
Иван
moco:
Иван БГ, разбирам твоя напън да открехнеш любителите на магнитите в правилната посока, но според мен това не е правилния начин ;) Би трябвало да снимаш това което се случва при теб и да разграничиш фактите! Магнитния екран има двойна функция както може би знаеш! Той първо се намагнитва, а после трябва да се размагнити! Именно там е разковничето, което не се споменава и практикува не само в чистите магнитни двигатели, а и в електрическите такива ;)
Бъди Иван!
Иван БГ:
Здравейте moco, може би Вие сте нов във форума и връщате нещата от там от където съм започнал. Явлението намагнитване и размагнитване съществува в ел. двигателите. При турбините, или двигателите с постоянни магнити то не съществува. Те са намагнитени предварително. При тях същественото е - при контакт на два постоянни магнита, силата на влизане е равна на силата на излизане - затова се налага входящият ръб, или да се екранира по някакъв начин, или да се форматира, за да се получи разлика в ъгловия момент на влизане с ъгловият момент на излизане. Затова и беше по-горния пост. В екранирането има по-добри резултати за по-малко работа, но трябва да се знае, че този похват води до размагнитване във времето. Форматирането е трудоемко и бавно и с много брак, но за сметка на това остава.
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=8731.0;attach=40486 Екранирано МП.
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=8553.0;attach=34268 Форматирано МП
Бъдете!
Иван
Иван БГ:
Здравейте,
весели празници, и шанс в реализацията на идеите Ви!
Бъдете здрави!!!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия