Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (108/232) > >>

Vector:
Предвид че стружките се лепят по ръбовете на магнита най вече когато има до него друг магнит,при това колкото е по на близо толко повече се "изострят" //Когато магнита е сам - стружките се лепят равномерно по магнита //
Дали е удачно да се направят няколко диска с малко брой магнити за да има по малко напрежение по ръбовете или няма значение дали магнитите са много на брой и по малко дискове .. ?
Въпрос 2.   " 1+0=1/2 "
"1" - е предполагам центъра на магнита а "0" е средата между 2 магнита?

Иван БГ:
Здравей Векторе,
!. Натрупването на стружки е резултат от синусоидалния път на магнитните линии. По ръбовете има натрупването им. Но това не влияе. Като доказателство те съветвам да направиш един експеримент. Вземи еди голям рингов магнит и се опитай да залепиш малко магнитче на ръба. Ще видиш че то ще се стреми към центъра на ринга. Въпреки че визуално ръбът е по-силен.
2. Така е, точно затова твърдя че КПД -то е 50% на магнитната турбина.
Бъди!!!
Иван

Vector:
Здравей,благодаря!
Още един въпрос  :
Когато залепяш магнити върху феро магнит ,можеш ли да отлепяш магнитите и да сменяш местоположението им,може ли да смениш магнитите ,или вече феро магнита се е "променил" ?

Иван БГ:
Здравей Векторе,
аз съм поместил в тази тема снимки с размагнитването на феромагнит, получава се нещо като дупка сред магнитните линии, но всичко зависи от това къде ги залепваш и как. Имам предвид следното, ако феромагнита е с диаметри D=120mm и d=56mm., то средния диаметър от където се разделят магнитните линии е 120+56=176:2=88мм. От този диаметър се разделя посоката на магнитните линии, едните тръгват към вътрешният диаметър а другите към външния. Ако оста на залепващия магнит съвпадне с разделителният диаметър на феромагнита, няма да имаш никакъв проблем, за да се създаде МТ трябва да се използват свойствата на самия магнит. Всякакъв опит който е срещу свойствата на магнита е обречен на тотален провал. Вземи случаят с Макс Брайли - "Перендев". Вземам пример с него защото ти имаше за начало на профила си негова схема. При него ротацията се прави на принципа 1:3 = 0.333. При магнита ротацията е 1:2=0.5:2=0.25:2=0.13:2=0.07 и т.н. Няма го контакта, няма я БОЖАТА ИСКРА.Магнитната енергия е дар от БОГА. НЕ МОЖЕЩ ДА ВЪРВИШ СРЕЩУ НЕГО А САМО ДА ГО СЛЕДВАШ!!!
Бъди!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
остана ми малко свободно време и успях да разгледам СЕ-то на Моамер.... Много интересна идея.
1. Хареса ми използването на двете страни на магнита, имам предвид ротора.
2. Хитро е решението за смесване на двата различни по вид статори.
   а/ вътрешният статор - имам предвид "витата стълба" - изпълнява функцията като четките при динамото т.е те са синхронни 10 на брой по едно стъпало на всеки ред.
   б/ външният статор - 6 на брой, които изпълняват ролята като асинхронните бубини на ел. двигателите, но броят е много правилно избран 6 т.е. асинхронната концепция трябва да е кратна задължително и на 2 имам предвид 6,12, 18, 24, 30, 36, и т.н.
3. Роторът има 160 магнита, това означава че векторът е 2.5 гр., което от своя страна образува сегмент от 10 гр. т.е 2 вектора от 2,5 гр. ляв и десен. Така че схемата на тактовете е точна, но след 1 гр. Не може да има в една е съща конструкция промяна на тактовете. Това е все едно от един 4-тактов двигател, след като се запали да стане 6-тактов. Може би това е нещо допълнително което се използва, нещо като стартер и след това се изключва. Но това че е успял да слезе на 30 мин. стъпка е успех. В пост 423 аз съм поместил схема където стъпката е 6 гр. Така че двигателят може да се направи.
Бъдете!!!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия