Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (112/232) > >>

merlinbg:
   Два такта са на оборот на коляновия вал и от това какво следва?
 1. Че магнитната турбина е двутактова?
 2. Че магнитната турбина има колянов вал?
 3. Че спокойно може да се прави аналогия между ДВГ и магнитната ти турбина?

Наречи ме прост, но наистина не разбрах някой неща за турбината от тази тема. Аз като по-прост днес я прочетох цялата и или зърното е малко, или плявата повече, но в главата ми въпросите са повече от отговорите. Например: кое я кара да се върти (в смисъл да не спира в равновесно състояние) при положение, че се използват постоянни магнити, как с такава точност се намагнитват дисковете, има ли работещ модел и успял ли е да я репликира някой. Прочетох, че преди време си я направил, работила е, разглобил си я и повече никога не е тръгнала. Правилно ли съм разбрал.
  Не се опитвам да те ядосвам или да се заяждам, просто търся отговори за да разбера какъв е принципа на работа. Обясни го като на прост човек или като на малко дете :)

Vector:
Тъй като намирането на еднакви магнити от HDD и тяхното рязане не е лека работа ,ви предлагам  готово решение:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20161002004439&SearchText=segment+magnet

Иван БГ:
Здравейте,
това е вече друго, тук има въпроси. Моят метод на работа е. "Една система е правилна, до момента когато затвориш кръга!" Ако продължаващ да работиш по системата, отново ще стигнеш откъдето си тръгнал. Аз приключих със синхронният принцип. Той е добър, но много магнити се влагат в него и е много капризен при настройката, случвало се е с месеци да настройвам и пак резултата да не е задоволителен. От няколко години работя за създаване на турбина само с четири полета т.е. "N" и "S". Или казано по-просто, за да се получи въртеливото движение, трябва да се създаде въртеливо магнитно поле. За база използвах електромагнитния принцип на динамото и намерих неговия механичен еквивалент. Просто е ? НАЛИ??? Затова публикувах тези схеми. В тях се вижда, че при всеки такт, има по два сектора с нули. Единият е с пасивна нула, другият е е активна нула т.е. единият сектор е завършил движението си, а другият го започва. Като при дву-тактовият двигател. Останалите вектори който се самоунищожават, и при динамото е така!НАЛИ???
Бъдете.
Иван

Vector:
схема?
Някой може ли да качи схема на динамо ...че по таблиците трудно се ориентирам ...
Въпрос към Иван :
Щом някои от векторите се самоунищожават това значи ли че този модел е временен?

Иван БГ:
Векторе,
като пиша се унищожават имам предвид, че единият сектор ъгловият момент е в дясно а на другият в ляво. Те са еднакви по сила , но са в различни посоки. Така че сумата е равна на нула. Напрегнатостта на магнитите си остава непроменена.
Бъди!!!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия