Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (114/232) > >>

Vector:
Здравей Иван!

--- Цитат ---имам предвид, че единият сектор ъгловият момент е в дясно а на другият в ляво. Те са еднакви по сила , но са в различни посоки. Така че сумата е равна на нула.
--- Край на цитат ---
Това малко ми прилича на  :
Ако ротора е с четири магнита на равни разстояния един от друг
статора е с нечетен брой магнити ,след което повтаряме същата бройка изместена с съответните градуси ,зацепени на една ос - няма ли да се получат нещата?
Поздрави!

Коев:
Понеже не мога да кача схема, го описвам словом

nizo:
ИванБГ, какво ще рече термина "ТАКТ В МАГНИТНА ТУРБИНА"? Къде е този такт, след като магнитите са постоянни?

Иван БГ:
Здравейте,
Векторе, за да те разбера по-добре, скицирай двете схеми (на ротора и статора) бройката магнити и отстоянията между тях, и ми покажи началната точка, да я кръстим точка "А", аз ще ти отговоря какво свойство ще има ротора.
Низо, в ляво на диаграмите е показана стъпката на тактовете. следи колоната между червената и черната делителна линия която започва с 0,00  и ще видиш как всичко се променя със всеки следваш такт.
Бъдете.
Иван

Vector:
Здравей!
На чертежите - мембраната е само с 5 магнита ,но по добре е да бъде с 15 или повече НЕчетен брой ..
Ще се радвам да сметнеш нещата с твоята таблица и да кажеш дали ще се получат нещата..
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия