Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравей Векторе,
честно казано сега нещата добиват друго ниво. Поздравления! Въпрос!
1. Буталото (статора)-магнитите са 6, предполагам че са сводести. Колко градуса е свода? Колко градуса е отстоянието между отделните магнити.
2. Същият въпрос важи и за мембраната в двата и варианта при 5 и при 15 магнита.
3. Магнитите еднакви ли са по големина, или са различни.
Това ми трябва защото всичко това има значение. Мисля че така трябва да се работи в този форум, за да се постигне нещо.
Бъдете!
Иван
Vector:
Здравей!
1. Буталото (статора)-магнитите са 6, предполагам че са сводести. Колко градуса е свода? Колко градуса е отстоянието между отделните магнити.
Всъщност са 8 - линиите показват средата на магнитите -да кажем че са сводести,макар че си мисля за друга форма -но това по натам ... че ще станат твърде много въпросите ..
Чак сега се сещам че големената на свода може би влияе и това е важно за попълването на таблицата ..
3. Магнитите еднакви ли са по големина, или са различни.
Магнитите са еднакви ...
Поздрави!
Иван БГ:
Здравей Вектор,
Така е, 8 са.
1. Ако приемем че магнитите са еднакви в буталото, трябва ли да разбирам че имаме имаме 8 магнита по 22гр. и 30" и 8 отстояния между тях със същият размер?
2. При мембраната:
а/ 5 броя магнити по 36 градуса и 5 броя отстояния между тях от 36 градуса.
б/ 15 броя магнити по 12 градуса и 15 броя отстояния между тях от 12 градуса.
Това ли е задачата?
Бъди!
Иван
Vector:
Да.
Ще се получи ли ротация?
Иван БГ:
Здравей Вектор,
отговор относно първият въпрос. Бутало(статор) 8 магнита, Мембрана (ротор) 5 магнита. Стъпката в случая е 9 градуса. Тава означава че един такт е от 18 градуса, 9 гр. по часовниковата стрелка и 9 гр. обратно. За да се направи СЕ (мисля че това название е грешно) е необходимо следното. Да се направи ротор който да се състой от 9 мембрани изместени една от друга с един градус (имам снимка поместена в тази тема ,или в тема за размисъл) която е от 5 мембрани. Тези 5 мембрани създават ротора. В този случай мембраните трябва да бъдат 9 броя. На обратната страна S или N, магнитите трябва да се залепят в празното пространство. Буталата трябва да бъдат огледални абсолютно едни и същи. Това е решението по първия въпрос.
Бъди
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия