Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (125/232) > >>

Bat_Vanko:
Да не обиждам ли, не аз въведох термина "ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ". Нали знаеш поговорката "Каквото повикало - такова се обадило".
Но да се върнем на темата. Всеки инженер знае, че ситната резба няма голяма товароносимост, особено ако има по-големи луфтове. Та не разбирам защо точно такава си избрал. Силата на взаимодействие е пропорционална на втора степен от полето. А то самото не може да се изменя рязко, както и не може да има такава линейност на промяната. Грешката в тези графики (ако са реални) вероятно се дължи на избраният начин на измерване на силата. Ако се използва система с пружина, то при увеличаване на силата се натрупва потенциална енергия, която след обръщане на посоката (равновесната точка на най-малко приближение) се отдава чрез удар. Именно този удар къса резбите, а не действителната сила. Същото се получава и при кантар с тежест, и там има натрупване на потенциална енергия в тежестите. Точно по тази причина съм избрал тензометричен датчик за измерване. В него няма деформация и натрупване на потенциална енергия. Реалното му отдаване е части от микрона плюс хлабините от монтажа.

Иван БГ:
Като съм писал "ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ", не съм имал предвид някой от форума, а тези които са създали някои от законите, които казват това ДА, това НЕ.
Иван

juliang:

--- Цитат на: Иван БГ в Май 23, 2017, 03:02:35 pm ---Като съм писал "ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ", не съм имал предвид някой от форума, а тези които са създали някои от законите, които казват това ДА, това НЕ.
Иван

--- Край на цитат ---
Както беше споменато някъде из форума вече ... физичните закони не са като юридическите закони. Физичните закони ОБЯСНЯВАТ нещата, не ги ОГРАНИЧАВАТ.
И едните и другите не са догми, търпят развитие. Някои отпадат, появяват се нови. Но за разлика от юридическите за да отпадне един физичен закон трябва да се докаже (или поне покаже) нещо, което не се вписва в него.

Аtos:
Допълвам Юлиан - физичните закони не се създават (това не е правно дело), те се ОТКРИВАТ!
Съществували са много преди да се пръкне хомо сапиенс... откакто я има Вселената.
За да "отпадне" някой физичен закон, той трябва да не е бил верен или формулиран правилно в самото начало на откриването си!

Иван БГ:
Здравейте,
мисля че навлизаме малко в терминологията, като всяка една дума може да се тълкува по различен начин.
Да вземем например законът, че - "На всяко действие има и равно и противоположно насочено противодействие." - да така е! Въпросът е как можем да използваме този закон, без да му се противопоставяме и без да се мъчим да го заобиколим. Вие знаете че аз създавам магнитните полета единствено и само с едноименни магнити, където в пълна сила действа този закон. Аз го използвах и може да видите резултатите в поместените схеми за това.
Що се отнася до въртящото се магнитно поле, аз смятам че всяко поле се нарича такова, чиято съвкупност от образуваните магнитни линии се върти в пространството с определена ъглова скорост. Магнитното поле при перманентните магнити е постоянна величина и не може да се превърне  в променлива, но може да се превърне в кръгово магнитно поле, като се осъществи наслагване на магнитните полета кратни на 2, или 4;8;16;32;64;128 и т.н и т.н.
Това значи , че  направлението се определя от сключения ъгъл, и е равен на фазовата разлика п/2 между съставящите векторни полета на всеки магнит, а не на п/3.
Бъдете!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия