Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (127/232) > >>

Bat_Vanko:
Не Радико, коерцетивната сила е онази напрегнатост на полето при която магнита се поврежда необратимо още от първото включване на тока. Ако вземем за аналогия якостта на металите това би съответствало на напрежение на разрушаване. А аз говоря за  границата на Релей над която се натрупва необратимо размагнитване на полето на магнита, с което той ослабва с течение на времето. Ако пак използваме същата аналогия от якост на металите това ще бъде границата на провлачане на метала. За да бъде работоспособна една пружина то напреженията в нея никога не трябва да достигат границата на провлачане на материала. Същото е и при магнитите. Този параметър на магнитите е твърде специфичен и не виждам къде е необходимо да се знае, по тази причина си мисля че не се изследва от производителите.

Радико:
Изследва се и се знае. Това че не се дават тези данни е друг въпрос вече иначе някъде бях чел може ви в Прамиз във секцията за алнико магнитите. пак е свързано със коерцитивността но това свойство зависи от материала а не от други качества на магнита такава една стойност по скоро графика ще е нещо като константна за всички магнити от една сплав. това число което дават в килоампери на линеен метър ще да е максималното за графиката. А да и забелязвам, че навсякъде отбелязва, че това е при 20 градуса. защото при повишаване на температурата спада и необходимата сила. Интересното е да се добави че според графиката на хистерезисната крива един магнит може да обърне полярността на друг но не и да го размагнити.

Иван БГ:
Здравейте,
много поста, различни мнения, различни тълкования. Трудно е да се намери точката, или нещо с което би могло да се свържат по някакъв начин всичко това. Затова оставам БЕЗ КОМЕНТАР.
Помествам този стенд, отново. Той е направен преди 17-18 години и си стои все така, без да го разглобявам. Всяко едно от полетата се състои от 30 бр. магнити, залепени на еднакви разстояния един от друг.. Магнитната възглавница т.е.(отстоянието между двете полета) е точно 1мм и се състои от едноименни магнити. На всеки 3 месеца правя замервания, като в колелото отгоре, вграждам щанга  дълга 1,00 метра и замервам силата на влизане и силата на излизане. През всичкото това време силата е една и съща и не се е променила нито грам. През останалото време стенда стои в хладилника при зеленчуците. Така че, аз вярвам в това което виждам, което чувам и което мога да пипна с ръце.
Бъдете.
Иван

Иван БГ:
Здравей Атос,
идеята която сподели в чата за "пропадането" е работеща. Ето един вариант, който съм използвал за преодоляването на "залегналите полцай" в двете точки "0 - 180" гр, при буталото. Не мога да го нарека "статор" защото в него няма нищо статитично, то трепти така, сякаш е болен от "Паркинсон". Буталото се измества от малко лагерче което е закрепено на мембраната с 3,5 мм.
Бъди!
Иван
ПП. Вгледай се внимателно в снимката.

mi68:
Здравейте,
Подходът в тази турбина личи, че е грешен в смисъл не работещ.

Направен от мен анализ на религията направих извод, че имаме две сили пресичащи се в кръстовище на две нива и раждат трето.

Последния пост показва работещ принцип на пропадането или две нива на взаимодействие, но на пръв прочит тази конструкция е маломощна. За това трябва по-сложни конструкции от два или четири диска. Предлагам да се от почне с два диска - осморка конструкция. Дисковете могат да са един до друг - осморка, да сключват ъгъл 90 градуса, или един над друг противоположно въртящи се. Просто идеи за размисъл и опити. С четири диска-двойна осморка е по-сложно и винаги съм бил на принципа от простото към сложното, за това единичната осморка е без алтернатива.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия