Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (133/232) > >>

Михаил Кузмов:
Да не се вживяваме в терминологията на Иван БГ! Бутало, мембрана, турбина, на мен частично ми се вързват. Разбира се ако търсим пълна аналогия, няма да намерим такава. На пазара вече се продават хладилници с линеен компресор. Колко имат представа, какво точно е линеен компресор?

бай Теню:

--- Цитат --- Да вземем една тежест (предмет), и вложим работа като я вдигнем нависоко. Можем ли да очакваме, пускайки тежестта, да свърши повече работа от вложената? Надали някой ще отговори с да!
--- Край на цитат ---
;D  Дааааа

Михаил Кузмов:
Теню, обоснови се, защо да? Влагаме работа в повдигането, (респективно намагнитваме магнитен материал). Пускаме тежестта. Остава да действа само земното привличане. Твоето да означава, че земното привличане след момента на пускане, ще свърши повече работа от вложената за повдигане. Или поне същата. Да прехвърлим това мислене в/у магнита. Веднъж намагнитен, той може да отдаде толкова пъти сила чрез магнитното си поле, колкото пъти го придвижим чрез външна сила, или чрез външна сила, нещо движим в полето на магнита.
С една дума, аз квалифицирам това поле като буфер!

бай Теню:
Кузмов ти показваше как се забива пирон, нали. Но стигна само до там. Защо не продължиш още малко. Колко ток ти изконсумира този истрел. Обърни нещата и вместо пирон нека бъде друга тежест и после комбинирай поне 3-4. Нека тази /първата/тежест си произведе тока и после като се включи втората изстреляй първата обратно.Всичко е въпрос на конструкция, а тя е въпрос на идея и познаване на нещата с които си служиш. Ако смяташ да вържеш 1 тежест на 1 най обикновен ген няма да се получи елегантно, но има има и други варианти.....

Vector:
https://www.youtube.com/watch?v=lx18qarDH_4

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия