Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Dedo pop:
Най точния отговор на тоя въпрос го даде "Майстора" преди няколко месеца-тука хляб няма/по памет/. Може да го намериш ако се поровиш в неговата тема. Ако не го е изтрил де. Мисля че той е най афторитетния по темата с неговите уш работещи Торнада .....
Vector:
Колегата Вектор се впусна да я търси, но вече няколко години резултата от търсенето му е също /i]
Направил съм някои опити който действително оказват че при магнитите е СЕто!
За съжаление имам няколко започнати проекта и николко завършени!
Убеден съм че ,темата е напълно реална!
Dedo pop:
"Майсторе" и двама гений да се съберат нищо няма да постигнат.И с шимчета и без тях не става. Прибавиш ли ел. управление става както някой писа стъпков двигател . А той не е особено ефективен.
Заигравките с магнити няма да донесат нищо освен губене на време и пари. Съжалявам за написаното но хляб тука няма. Знам че ще ме обвините в черногледство но това е истината.
mi68:
Здравейте,
Заигравките с магнити носят СЕ, пример "Диск на Сърл", но устройството изглежда сложно.
Във физиката имаме два вида енергия:
-електрическа, магнитна и електрична, реактивна и активна, електромагнитни вълни
-механична, кинетична и потенциална, реактивна и активна, гравитационни вълни
Комбинацията на двете енергии води до СЕ. Почнете от начало и вижте къде бъркате?
Михаил Кузмов:
Хъм, да! И аз съм убеден че темата е реална. Т.е. съществува реално тук в мазето. Въпросът е, има ли реализъм в мисленето, че е възможен мотор изпълнен с постоянни магнити? Каква е разликата между намагнитено парче желязо и не намагнитено парче желязо с еднакви размери? Едното парче има магнитно поле. И какво от това? Оставени някъде, нито едното нито другото, ще свършат някаква работа. Значи, трябва да ВЛОЖИМ енергия и в двете за да свършат някаква работа. Е да, намагнитеното парче, дори може да индуктира ЕДН в бобина, или да привлече другото и т.н.! Т.е. може малко повече от не намагнитеното. Но това можене пак няма да се случи, ако не го движим с друга сила. Това не е ли достатъчна логика, че магнита не може да се направи сам на барон Мюнхаузен?
Майсторе, мислиш ли че тази "правоъгълна синусоида управлявана със сериозен ШИМ" ще вложи по малко енергия, а магнита ще произведе повече от вложената??
Аз се придържам към казаното от mi68, има грешки от самото начало!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия