Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (136/232) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 25, 2017, 09:15:32 pm ---Доказателство са самите патенти.
Ти ме уби бе Иване с тази фраза. Ти не си ли разбрал че х'американците патентоват нещо, защото си мислят че нещо са измислили и аджеба ако някой ги изпревари, той ще лапне келипира!?  Хайде помисли, от хилядите патенти на Н.Тесла колко вършат работа?
Колкото до двигател, само с постоянни магнити, без намеса на външна сила, трябва да заработи още в мига на сглобяването. И така докато нещо се скапе. Да ама не!! Още никой не е направил, и няма да направи!

--- Край на цитат ---

Абсолютно съм съгласен,  че патентите не са доказателство за нищо, такава е Щатската система. Имало е време обаче, до към началото на 20-ти век, когато патентното бюро е изисквало работещ модел за да издаде патент. Това изискване в последствие е отпаднало.  От друга страна има милиони патенти които защитават модели на работещи устройства, така че не може нещата да се описват с една четка.
Относно патентите на Тесла грешите, първо не са хиляди а са около 700, Щатски и Европейски. Второ, ако бяхте запознат с тях, а както и с работата на този гении, щяхте да разберете, че той не е патентовал нищо с което преди не е експериментирал най-малкото на прототипен модел. Моля, запознайте се с неговото, така да се изразя творчество, и тогава конкретизирайте критиките си за конкретни патенти, изобретения и схеми. Понеже, най-малкото, не е етично да се хвърлят упреци към човек който вече не е сред живите. Да оставим настрана, определено личащото непознаване на неговата изследователска работа.
Не приемайте, коментара ми като упрек а като пожелание когато се изразявате така обширно да си направите труда да проучите нещата в оригнал и тогава да конкретизирате с примери.

Михаил Кузмов:
Превратно и противоположно разбиране на това което съм написал. "Вършат" е в сегашно, днешно време. Т.е. колко от патентите са приложени в устройства. съоръжения и т.н. в днешно време. Колко са оценени като полезни, и приложени от днешното човечество? Нима това омаловажава труда и живота на Н. Тесла? Нека са 700 както казвате epwpixieq-1.
Мисля достатъчно коментирахме една велика личност, в неподходяща тема!
P.S. не изваждайте от контекста на написаното, споменаването на Н.Тесла! Тогава вероятно ще усетите друго разбиране за написаното от мен.
Поздрави!

Vector:
Много спам!
Търсете магнити и работете по схемите в темата!

Иван БГ:
Здравейте,
във форумът всеки има право да коментира каквото си иска и както си иска.
Аз оставам без коментар!
Ще дойде време и ще ви покажа докъде съм стигнал.
Моето мнение е!
Магнетизмът е енергията на бъдещето.
Тази енергия ще даде СВОБОДАТА на човечеството!
БЪДЕТЕ!!!
Иван

Dedo pop:
   А дано да го доживеем!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия