Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Михаил Кузмов:
Това устройство е за коментар в темите за Bedini. В него няма никакви постоянни магнити.
То ще работи точно както е показано. Отделен е въпросът с каква ефективност, и какво може да се подобри.
Колкото до това, има ли Ленц ефект при връщане на енергия, juliang е прав. Макар и незначителен. Докато при Bedini-мотор с магнити, принципа е "отблъскване" тук е "привличане" защото ротора е желязо. В случая нямаме генериране, имаме само BEMF към зареждащата се батерия. Която BEMF точно в този случай, може да достигне до 13-14% от входната енергия, докато при Bedini-мотор с магнити до ок. 46%.
juliang:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Октомври 03, 2017, 11:00:17 pm ---...Която BEMF точно в този случай, може да достигне до 13-14% от входната енергия, докато при Bedini-мотор с магнити до ок. 46%.
--- Край на цитат ---
Прилагам една снимка, която случайно имам на телефона. Производителя посочва че ефективността на този двигател е почти 90% (оградено в синьо). Това е съотношението между консумираната ел енергия и отдадената на вала механична енергия. Останалата енергия е ... ами е ... топлина. 100 вата отиват като топлина, и няма земна сила която да елиминира тази загуба.
Откъде ще приберете 13-14%... идея си нямам.
П.С. Този мотор е първия попаднал ми в телефона. Помпата е евтина, а КПД-то й е пропорционално на цената ... Правете си сметката каква е цифрата при по-скъпите модели, и колко ще остава за "рециклиране". Дали си струва разправиите с някакви външни устройства, акумулатори и т.н. , или е по-добре да се вложи още малко мисъл и опити в усъвършенстването на това което има? Все пак това е устройство, което е за "ширпотреба", и съответно трябва да бъде и лесно за производство, да е с дълъг експлоатационен срок, а и да не е много скъпо. Това налага компромис с ефективността.
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Октомври 03, 2017, 11:26:44 pm --- Това е съотношението между консумираната ел енергия и отдадената на вала механична енергия.
--- Край на цитат ---
За да бъдем точни - консумираната ел енергия в случая е само тази, която ти, производителят, потребителят ползват(или си мислят, че могат да ползват)!!!
То е, като да имаш телевизор с 6 канала, а по кабела да са пуснати 100 програми...примерно.
П.П. Не го казвам, за да влизам в спорове, а за да онагледя мисленето на тези, които са извън шаблона.
Vector:
Здравей Иван,
Когато магнитите са на привличане ,засичал ли си коефицент на приближаване ?
Че ми се върти една идея....
Поздрави!
Иван БГ:
Здравей Векторе,
при магнетизма силата на привличане и на отблъскване е равна. Това е проблемът. Тук е и една от тайните, как да се преодолее това равенство.
Аз продължавам да твърдя, че не може да се направи "НЕЩОТО", с енергия която представлява КРАЯТ на едно движение, а с енергия която е НАЧАЛОТО.
Бъди!
Иван
ПП Погледни отговор 515 на стр. 35 от темата. Има две магнитни капсули, с които екранирам свойствата на магнитите. По този начин премахвам силата на привличане след контакта, а на втората силата на отблъскване преди контакта. Това е моят модел на V-gate.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия