Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (146/232) > >>

Иван БГ:
Здравей juliang,
аз знам на къде съм тръгнал и откога съм тръгнал. Не знам само, кога ще стигна и как ще стигна. Но това е ПЪТ-ДАО. Може и да стигна, със скръстени на гърдите ръце, но това не го решавам аз, а ТОЙ!!!.
На въпроса!!!
1. Защо съм взел за база 4 векторното смятане на механичното движение на тела със скорост близо до това на светлината?
- Каква е скоростта на магнитната възприемчивост? Тя практически не може да се изчисли. Могат да се вземат уравненията на Блох, Максуел, Ампер може и други.
Ти случайно да знаеш каква е скоростта, на магнитната възприемчивост? Отговор.
Погледни още веднъж темата и ще разбереш защо взех тази механика!
1 Защо под статора поставям магнит с по-голям диаметър? Пост:205
2 Защо статорът е в ал. пръстен и се държи с пружини? Пост:209
3. Защо на дълго и широко обяснявам за шейната и начина на предвижване от 0-180? И как я заменям няколко пъти? Пост: 228,247
4. Защо по-късно тези водачи ги заменям с магнити? Пост 257,260
5. Защо изместването го направих  с магнитни бобини?
6. Защо спрях да публикувам?
Отговор!
- Махнах пружините! Замених ги с магнити!
- Махнах плъзгачите! Замених ги с магнити!
- Махнах бобините! Замених ги с магнити!
И изведох статора в безтегловност!!! .
Каква математическа формулировка да използвам?
Освен нещо близо до вакума!
Бъди!
Иван

PyroVeso:
Браво, Иване БГ,
наистина магнитните лагери са най-съвършените лагери. Във вакуум нещо, окачено на подобни лагери би се въртяло вечно.
Преминавайки от механични решения към магнити ти съвсем логично и постепенно намаляваш загубите от триене (ех, за съжаление и въздухът винаги присъства в домашните установки, но какво да се прави?), но до кога ще продължаваш така? Дали ще можеш приближавайки се към нулата (като загуби) да преминеш и "от другата страна", т.е. "прибавка", "оувърюнити" и т.н.?
Иначе това със ДАО-то и скръстените ръце го забрави... Да вървиш по пътя (на експериментирането и конструирането) не винаги е гаранция, че ще стигнеш, но да стоиш със скръстени ръце (дори и ТОЙ да има други планове за тебе) е гаранция, че няма да стигнеш :)

juliang:
Иване, отново погледни дефиницията - тя разглежда МЕХАНИЧНО движение на тела при толкова високи скорости. Твоето механично движение е със съвсем човешки скорости, и релативистичната механика няма нищо общо в този случай. Т.е. ... тя има общо дотолкова, че класическата механика е част от релативистичната, просто голяма част от нещата във формулите са нули (или толкова близко до нула, че е практически неотразимо в резултата).
Това е все едно да взимам предвид корекция за отместването на спектъра на светлината при движение, когато конструирам примерно автомобилни крушки. Да почна да смятам при движение на автомобила с 200 км/ч с колко светлината ще се измести към червения спектър, или с колко светлината на стоповете на автомобила се променя от червена към виолетова при спиране с 200 км/ч. Да, погледнато съвсем точно математически такъв ефект има, но той е толкова назад след десетичната запетайка че дори не може да се запише на лист хартия толкова дълго число.

mi68:
Здравейте,
Ако се погледне КПД на ДВГ е 35-40%. Този двигател работи в импулсен режим и е добър в ниски обороти.
Ако се погледне КПД на турбина е 55-60%. Работи с високи обороти и усукване. Магнитна турбина звучи добре, но ние се връщаме на импулсен двигател, доста смешна работа, яко объркване на нещата. Ще чакам да се избистрят и узреят нещата!

Bat_Vanko:
Здравей Иван БГ, методиката е най важното нещо в един експеримент, дори по важно от самият експеримент. Една грешна методика води до грешни резултати, грешна интерпретация и в крайна сметка безмислен експеримент. За тази цел тя се планира акуратно: цел на експеримента; подготовка на материалите; подготовка на приспособленията; стъпка по стъпка самият експеримент и накрая изводите към резултатите. В интерес на истината аз не разбрах нищо от твоята методология затова ще дам някои основни принципи към нея:
1.   Измерва се силата действаща успоредно на  посока на движение през малък интервал от преместването, така се формира крива на извършената работа. Колкото по малка е тази стъпка толкова по голяма е точността на измерване, но от друга страна прекаленото накъсване не води до значима разлика. Трябва да се обърне голямо влияние на самото нулиране на измерителната постановка, като тегло и преместване.
2.   Поради силното влияние на на разстоянието върху магнитите предизвикано от действащите сили, най вече съотношението привличане/отблъскване, не е допустимо промяна на разстоянието в процеса на измерване извън предварително зададеното. По тази причина силата трябва да бъде измерена с тензодатчици или други такива, които нямат значимо изменение на положението на магнита от влияещата му сила.
3.   При движение на два магнита един спрямо друг в момента на застъпването им се получава максимум на силата. Когато са застанали един срещу друг имаме минимум. И отново максимум когато вече се разминават на цяло. Един цикъл на измерване се взема примерно от минимум до минимум с достатъчно много стъпки, без значение дали ще бъде в линейни или ъглови величини. При неравни цикли трябва да се увеличи обхвата на измерване. Сам разбираш, че измерване на силата само в две характерни точки (като максимума и минимума) е несъстоятелно.
   Не мога да разбера какъв смисъл влагаш в понятието „магнитна възприемчивост”, същият ли е както официалната наука или някаква твоя интерпретация. И какъв е смисъла от нейното изчисление при положение че се измерват директно получените сили. Това смесване на магнити,  пространство, време и релативистична механика ми звучи като: колко „купешки” думи знам...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия