Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (153/232) > >>

Vector:

Това е компромис! Повече няма да посочвам отговори на въпросите ви!
Всички отговори търсете в темата!

Bat_Vanko:
Vector, това е поредната красива рисунка. Изобщо от самото си начало тази тема се пълни само с чужди патенти, красиви рисунки и само едно видео на някакъв хибрид между магнитен и електрически мотор. А от мен се иска само да вярвам и да чакам (какво, последното пришествие ли  :D). Хубаво е отстояваш своето мнение, но първо се убеди че то е правилно (и работещо) и тогава се опитвай да убедиш и другите в него. На сляпа вяра разчитат само в църквата и телефонните измамници...
Иван БГ явно е привърженик на патентите и ако имаше нещо работещо, щеше да го е патентовал. И сега нямаше да пуска американски такива за доказателство.

Иван БГ:
Здравейте,
доста негативна енергия трябва да инкасирам, донякъде сте прави, но....... само донякъде.
Преди да открия темата мислех доста, консултирах  с някои от вас дали трябва да го правя, или да продължа участиети си в "Тема за размисъл"- една добра тема-която е по-широко скроена и дава възможност за най-различни постове. Убедиха ме да започна своя тема. Трудно се спряхна разработката, даже почнах с V-gate едно към едно, но спрях защото самата работа е скъпо хоби и изисква стругове, фрези и т.н. Извинявам се на Аз- скелета.
-Защо се спрях на този модел?
1.Бях пуснал клипче в "Тема за размисъл", че този модел работи, върти се, но с "ел.бобини", и Вие знаехте за това. Трябваше само да се покаже пътя за:
- как да се измести статора.
- колко да се измести
- кога да се измести
- как да се махнат "Ел.бобините"
2.Може да се направи с подръчни средства.
3. Струва евтино, материалите могат да се купят от битака.
За да следвам този път постнах "10 заповеди за ....."
Обвинихте ме в правописни грешки в превода, но аз следвах много точно правилата.
Примерно - промените да са само по 1бр.
1- Колко варианта съм показал за изместването 3-4, а може и повече?
2 - Защо на бутащия магнит има магнит?
3 - Защо на този магнит за залепени малки магнити?
4 - Защо на клипа показвам изместването.
Вие сте си Вие. Аз съм си аз. За да довършите ви трябват....
Феро магнити - ринг 72/31-32/10 - 4 бр.-подложки
Феро магнити - ринг 82/20-22/15 - 2бр.-подложки
Нео магнити - от хард дискове  N-бр. в зависимост от броя на векторите
Нео магнити 20/4/2 - 24бр.-регулиращи
Нео магнити 10/3/2 - 16бр-изместващи

tobo1:
Иване БГ, критиките не са негативна енергия,
Всеки вижда педантичната методичност и прицизност с която работиш,
перфектно изработените детайли и всичко което си публикувал.
Това никаква негативна енергия не може да го промени и е видимо за всеки.
Изглежда главния въпрос е дали всичко води до работещ модел.
Нищо лошо няма да кажеш, че примерно има тънък момент за който всеки трябва сам да се досети, или че си стигнал до задънена улица и търсиш решение на определен проблем, или каквото и да е което да внесе яснота за очаквания резултат. Ти донякъде го правиш с горния си пост...но само донякъде.

Иван БГ:
Здравейте Табо1,
темата е една. Всичко нещо има начало и край. Единственно магнетизма като вид физическо явление няма начало и край. Магнетизма е едно ЦЯЛО. Ако имаше начало и край, това значи, че и вселената ще има начало и край. ТЯ е БЕКРАЙНА. Но човешкият мозък не може да работи с безкрайни величини, затова на всяко нещо слагаме мярка, било то метър, килограм, минута, секунда, бяло, черно и т.н. Нашият мозък иска да открие и мярка за магнетизма, затова сме го кръстили СЕ.
Няма да стане, правилата ги определя ТОЙ......МАГНИТА.
Трябва да ги спазваме, нещо като АЙКИДОТО, да сте чули да има световно първенство по Айкидо. Няма такова, защото играчите ще стоят един срещу друг, и ще чакат някой да посегне.
Това трябва да ни бъде подхода към магнитното свойство. Така че:
Моята тема има начало, но спазвам правилата на магнетизма.
Аз съм показал, че може да се върти, само трябва да се намери заместител на два момента.
ИЗМЕСТВАНЕТО, КОГА ДА СТАНЕ и КАК ДА СТАНЕ!!!
Ако прегледате постовете 184,186, 200,205 209,228,237, 239,249 ще видите, че надълго и широко обяснявам как може да стане това. Краиният резултат е един. Неможе едното което създава въртеливо движение да бъде магнит, а за линеиното движение да се използва нещо друго. За контрола и за изместването се използва също магнити. В горният пост има бройката и размерите им.
Бъдете
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия