Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (155/232) > >>

Иван БГ:
Здравейте.
много често във форума се споменава за КПД, мен са ме питвали също, но аз и до сега не мога да отговоря логично на този въпрос.
КПД е процент от нещо! Какво е това нещо?
- Дали това е цената която сме дали за преобразуване на едни феро, или нео материали в магнити?
- Или е силата която се образува от общия брои магнити с техните килограми, които са включени в една конструкция
- Или е броя на тактовете участващи в един оборот, (всеки такт се състои от два копланарни и противоположни вектора, ляв и десен)
- Или от нещо друго?
КПД ЩО Е ТО?
Бъдете
Иван

dmitarp:
Иване,
Щом не знаеш какво е това КПД, по добре не ни пробутвай твоите (не)знания, като последна инстанция на истината.

Vector:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Коефициент_на_полезно_действие 

Радико:
dmitarpАз си мисля, че Иван много добре знае какво е КПД и въпроса му е по скоро риторичен или провокативен
Ако приложим познатият принцип за определяне на КПД към работещо устройство, подчертавам РАБОТЕЩО На постоянни магнити каквато е неговата евентуална "Магнитна турбина" се получава КПД равно на плюс безкрайност.

kingstong:

--- Цитат на: Иван БГ в Ноември 13, 2017, 12:42:04 pm ---... до сега не мога да отговоря логично на този въпрос.
КПД е процент от нещо! Какво е това нещо?
КПД ЩО Е ТО?

--- Край на цитат ---
Полезното действие на една с-ма се определя от нейните загуби.

Или казано по друг начин, на един мотор подаваш 100W, а той работи и произвежда 80W - КПД 80%. Ако същия този мотор ти даде полезна мощност
от 101W значи имаш КПД 101%, тоест фрии както е при теб.

Само не разбирам защо питаш, при условие че при турбината на Иван бг
това няма значение.

--- Цитат на: Радико в Ноември 13, 2017, 02:01:34 pm --- въпроса му е по скоро риторичен или провокативен

--- Край на цитат ---
Мисля че въпросите му са сериозни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия