Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
tobo1:
--- Цитат на: kingstong в Ноември 13, 2017, 03:03:47 pm ---...., на един мотор подаваш 100W, а той .....
--- Край на цитат ---
Да де, но на изцяло магнитен двигател не подаваш нищо, затова Радико казва "безкрайност".
И затова ИванБГ намесва енергията за намагнитване.
tobo1:
Спря ми нета и не можах да допиша предния пост.
Някакъв утилитарен метод може да даде ориентация за ефективност. Цени на вложени материали срещу добита енергия за времето на работа до износване и ще е доста по полезнен от КПД.
Михаил Кузмов:
Не разбирам кога ще се проумее че изцяло магнитен двигател е химера! Веднъж писах, в мига на сглобяване такъв двигател трябва да започне да се върти, докато нещо се скапе. Такъв още никой не е направил! Ако някой може да се хване за косата, и да се изтегли нагоре, същият ще може да направи такъв двигател. Няма заначение колко броя магнити слагме и къде ги слагане в системата! Те имат само два полюса, и стена на Блох. Каквато и форма да им предаваме само местим стената и сборно в системата те са като един магнит. Винаги идва момента в който запецват в неподвижно положение!
Съвсем другаде стои въпросът, ако с външна енергия възбудим магнитен двигател, то би ли дал той повече енергия от вложената??
Радико:
Михаил Кузмов
Мисля че си в голяма грешка, Жертва на конформизма. А и на тоталното непознаване на магнетизма от науката.
--- Цитат ---в мига на сглобяване такъв двигател трябва да започне да се върти, докато нещо се скапе
--- Край на цитат ---
Това ми звучи аналогично на това:
--- Цитат ---В мига на построяването и платноходката трябва да почне да плува напред и да не спре до самото си потъване
--- Край на цитат ---
Пак това непознаване на същността на магнетизма води в другата крайност, обаче до безкраен брой жалки опити да се построи нещо на принципа, важното е да се бачка, пък все някой случайно ще го направи. Така де, по- добре да пишем глупости 10 години, отколкото да разсъждаваме един месец.
tobo1:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 13, 2017, 04:47:33 pm ---Не разбирам кога ще се проумее че изцяло магнитен двигател е химера!
--- Край на цитат ---
=> КПД(химера)=∞
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия