Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (157/232) > >>

Bat_Vanko:
Ако КПД означава "Коефициент на Полезно Действие" то той трябва да касае действие и да има съотношение полезното действие съотнесено към цялото действие;
Ако КПД означава "Коефициент на Падналите Дървета" то той трябва да се формира от отношението на падналите дървета към всички налични;
Ако КПД означава "Карловско Пенливо Вино" то...
Въпроса е кой какво значение влага в това съкращение, дали то е общоприетото или лично измислено, и в крайна сметка е продукт на обективното познание на съответната личност. Дали тя е от онези 80 %, които не могат да се подписват или от останалите 20 %...

kingstong:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 13, 2017, 04:47:33 pm --- ако с външна енергия възбудим магнитен двигател, то би ли дал той повече енергия от вложената??

--- Край на цитат ---
Мисля, че този въпрос не бива да се задава директно публично
защото отговора е обречен ;)

--- Цитат на: tobo1 в Ноември 13, 2017, 07:13:30 pm ---=>  КПД(химера)=∞

--- Край на цитат ---
Точно така колега, кой нормален ще си признае?  :)

пп. Писали сме заедно Bat_Vanko, не съм имал предвид дебилизма  ;D, просто съвпадение на процентите  ;)

tobo1:

--- Цитат на: tobo1 в Ноември 13, 2017, 07:13:30 pm --- КПД(химера)=∞

--- Край на цитат ---
Претендирам за първооткривателство на формулата за КПД на химерата.
Разрешавам за по кратко и ясно да се изписва и така:
КПД(х..)=∞
Не приемам никакви претенции за съавторство.

Иван БГ:
Здравейте форумци,
искам да ви благодаря за позитивното отношение към въпроса който поместих, повярвайте ми не е провокация, ако прегледате "10 заповеди...." ще видите че експериментаторът трябва да търси вече приетите закони в своята работа, а не да създава нови.
Искам да внеса някаква яснота в моята терменология.
Вече знaете че съм кръстил конструкцията която използва физическото свойство на магнита - Магнитна турбина.
За мен  има 4 вида магнитни турбини.
1. V-gate(условно кръстено) видове конструкции които избягват по най-различни начини входящият момент - 95% прицента са от този вид - токава е и тази тема. При тези конструкции няма ротация.
2. Асиметрични - В ротацията са включени както статорните магнитни полета също така и роторните магнитни полета. Една стъпка се състои се от два компланарни правопротивоположни вектора, които имат една и съща директриса, задължително равни по големина, но с противоположни посоки. Стъпката се състои от 32 такта нагоре. От отговор 588 съм поместил енергиините схеми които е от 64 такта на стъпка, по коята работя в момента.
3. Симетрични - В ротацията участват само роторните магнитни полета. Стъпката се състои от 8 такта
4. Хибритни.
Ще продължа по-късно....

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Иван БГ в Ноември 14, 2017, 12:15:51 pm ---Здравейте форумци,
искам да ви благодаря за позитивното отношение към въпроса който поместих...

--- Край на цитат ---
В интерес на истината аз не забелязах някой да изрази позитивно мнение...

--- Цитат на: Иван БГ в Ноември 14, 2017, 12:15:51 pm ---1. V-gate(условно кръстено) видове конструкции които избягват по най-различни начини входящият момент - 95% прицента са от този вид - токава е и тази тема. При тези конструкции няма ротация.

--- Край на цитат ---
При положение, че при тези конструкции няма ротация за какво изобщо започна тази тема. И най вече защо продължаваш да подържаш измамата, че те работят. Не ли по честно да си признаеш, че нямаш работещо нещо...
Не е срамно да кажеш "20 години работя по тази тема, но ЗАСЕГА нямам напредък".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия