Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (163/232) > >>

Vector:
И вериги и венци имам,но механиката ми се струва твърде сложна ,а принципа не работещ...

Dedo pop:
         "маисторе" кога си искрен когато написа че в магнитите хляб няма или сега? Нито имаш работещ двигател нито ще имаш! Това е истината,колкото да ти е неприятна.

Михаил Кузмов:
Сега, преди мен се изказаха нЕкои сАображения! Но аз имам въпроси! Трябва ли на системата да се приложи начален импулс за да тръгне? Естествено ако тръгне, не трябва да спира, докато нещо не се скапе! Как си представяш това прехвърляне на магнитите от транспорт на транспорт?
Движещият се вертикален магнит избутва предният! Не ми стана ясно кой е този преден? И там някакви закачалки ли си представяш за избутване, или самите магнити си взаимодействат?
Има неяснота на принципа! Подобна идея не е чужда на форума. Майстора52 например е съобщавал, "при мен всичко се върти" или нещо подобно! Иван БГ също нещо подобно! Изобщо ако мога така да го нарека "двуроторен модел" той съществува при всички познати двигатели!
Полето на статора "мърда" макар че физически е неподвижен!
Иначе как да кажа, трябва да осъществим "мърдане", актюиране, или иницииране на движение след всеки завършен цикъл, за да няма спиране!!
Така ги виждам нещата, и за това по рано написах, че такъв двигател трябва да тръгне в момента на сглобяването. Bat_Vanko го описа достатъчно добре за да се повтарям!

Dedo pop:
    Съжалявам че не си го запазих .Но предполагам много съфорумници са го чели. Така че ....Все пак да ти припомня че нещо забравяш-това го писа преди няколко месеца и че започваш работа по бедини ! Предполагам със същия успех. А за фактите и наличностите-като се събуди?

Иван БГ:
Здравейте,
Още Фарадей  е доказал чрез многочислените си експерименти, че магнитното поле реално съществува около проводник, по който тече ток. Като нагледно е доказал съществуването на магнитните линии със стоманени стружки, но въпреки многобройните опити, откритията на Фарадей са били крайно недостатъчни, ако не са били подплатени от знаменитите уравнения за електродинамиката на Максуел, но още тогава той е предупреждавал, че системата е непълна, че в нея нещо не достига. Защото тя е абсолютно безпомощна пред странните електромагнитни явления от обкръжаващата ни природа.
Като кълбовидната мълния например. Какво представлява тя?
Но още по времето на Фарадей и Максуел за явлението магнетизъм са известни и други експерименти и подходи.
В частност Ампер е имал противоположна концепция. За него в природата реално никакво магнитно поле и никакви магнитни линии не може да съществуват.
Тези явления са свързани единствено и само с динамичните свойства на електрическото поле.
Концепцията на Ампер изобщо не се вписва в математическите уравнения на Максуел за електрическото и магнитно поле.
Ампер е призовавал че: “Ако в електродинамиката не се откаже от понятието - магнит – то след време ни грози голямо лутане в теорията…”
Къде е истината?
Отговорът на този въпрос оставам на Посветените от Форума!
През пет-вековното турско робство сме успели да си запазим вярата, но ДНК-то ни се е променило. Народ който е измислил поговорката „ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА, САБЯ НЕ Я СЕЧЕ“ няма право да съществува.
Натам сме се забързали с големи крачки.
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия