Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
krasias:
Иван БГ, принципа ти е грешен и затова нищо няма да се получи. Ти непрекъснато се опиваш да премахнеш спирачния момент, но това премахване на спирачния момент става за сметка на наличния въртящ момент а при магнитите те са равни. И когато премахнеш напълно спирачния момент вече няма да имаш и въртящ момент. И за какво са ти тия сложни сметки след като накрая ще имаш нещо дето не се върти, сигурно само да си запълваш тетрадките.
Bat_Vanko:
Колега Иван БГ, аз знам че скоростта на светлината е предел, но това с нищо не ми помага да я достигна, та камо ли да я надмина. Както колегата krasias каза - самата схема е грешна. Самото магнитно поле трябва да бъде хомогенно и константно. Не трябва да има такива минимуми и максимуми в интензитета на полето. Иначе казано конструкцията силно наподобява магнитният лагер и се използва само свойството "пречупване на магнитната силова линия". Достигаш липсата на спирачен ефект при магнитният лагер и тогава прилагаш "пречупване на магнитната линия".
А как точно това става - добре е да има някакъв стремеж да креативност и развитие през следващите 20 години.
Vector:
Греен Хълк ,пиши cuting magnet в тубата, има начини,аз съм рязал магнит с ток :o
С ъглошлайф на стойка също става задоволително..
Иван БГ:
Здравейте,
много сте далече от истината. Отблъскването е едно и също, само че в две посоки, по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка. Така че, ако премахна, или намаля единият от векторите, било то левия, или десния това не променя силата на другия.
Важно е как става това, за да не се размагнити целият магнит.
А що се отнася за някакви схеми.... не съм помествал такива!
Бъдете!
Иван
Bat_Vanko:
Здравей колега Иван БГ. Дайте ако обичате да не заблуждаваме начинаещите в работата с магнитни полета. Няма как да премахнете или спрете магнитното поле, съответно и получените в резултат на него вектори. Магнитните линии нямат начало или край, те са непрекъснати. Единственото което можете е да ги пренасочите в друга посока. Но когато промените началото на една силова линия (извън магнита) се променя и нейното разположение в пространството и съответно нейният край (отново извън магнита). В крайна сметка баланса се запазва.
А за да не се размагнити целият магнит или дори една негова част има поне два начина:
1. Работи се с достатъчно силни магнити с много голяма коерцетивна сила за да не могат да се размагнитят;
2. Просто конструкцията трябва да позволява работа на привличане вместо на отблъскване...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия