Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (178/232) > >>

Иван БГ:
Здравей Майсторе,
поздравления за поста. Направо в десятката. Всичкото което описваш е истината за магнитите, особенно за "гъделичкането" и за размагнитването. Едно време когато имаше ленти, било то аудио, или видео имаше машини в коридорите, слагаш питата натискаш копчето и запис на-най. Същото става и с магнитите, ако нещо си сбъркал при изграждането на магнитното поле, след това всяка грешка се отразява на магнитната възглавница.
В момента правя стенд с камери, за да заснема поведението на магнитите по оста "X" и "Y" в статично положение и във динамично и какво се получава между тях. Като го завърша ще го поместя.
Още веднъж БРАВО Майсторе!
Бъди!
Иван

ПП. Весели и празници!!!

Vector:
Иван,
В предишни постове казваш че освен размагнитване може да се получи намагнитване??
Това е интересно ,може ли повече информация?

Иван БГ:
Здравейте,
Майсторе когато си прав си прав. Мисля че форумът съществува, за да  вървим напред, независимо колко години имаме загубени по пътя. Може би затова започнах с 10 заповеди за експериментаторите. Имам 6 години загубени заради създаване на реплика и още 4, че не водих дневник.
Сега правя всичко по два броя. И бързам бавно.
Векторе, ако искаш мога да ти изпратя главина за измерване на ъгловия момент. Ти само ще я монтираш.
Ще ти кажа и как става увеличаването!
Като го измериш ще видиш до колко се увеличава и при какви обороти става това!
Бъдете!!!
Иван

Иван БГ:
Здравейте,
не съм влизал скоро в темата, но работата беше много, а и имах доста лични проблеми. Аз продължавам да работя по темата. По идея на Майстора реших да направя един генератор, не е много силен, но като за начало става. Нещо като "Сбириток" части от стари двигатели.
Бъдете.
Иван

Vector:
Здравей ,Иван!
Каква е мощноста на турбината при какви обороти?!
Изглежда супер!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия