Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (185/232) > >>

dmitarp:
Защо е невъзможно съществуването на магнитна турбина, или магнитен двигател, т.е. двигател, който се движи само и единствено под въздействието на магнити? Отговора може да се формулира по много начини, аз предлагам един елементарен и лесен начин за разбиране, а именно, работата, която е необходима за раздалечаване на два магнита в направление, перпендикулярно на дадена равнина е равна на работата, необходима за приплъзване на магнитите по равнината.
Ако някой се сеща за друга формулировка, моля нека я побликува.

Аtos:

--- Цитат на: dmitarp в Ноември 13, 2018, 09:08:08 am --- работата, която е необходима за раздалечаване на два магнита в направление, перпендикулярно на дадена равнина е равна на работата, необходима за приплъзване на магнитите по равнината.

--- Край на цитат ---
По-точно енергията, не работата! Еднаква (търсена и желана)работа може да се извърши с различно количество енергия, в зависимост от загубите.
Някакъв начин да се осъществи ММ е да се променя в процес на работа силата на магнита периодично, което не виждам как би станало при постоянни магнити. Другият начин е да се променя пространственото отстояние между отделните магнити, за което би била нужна още енергия, за да извърши тази допълнителна работа!
Допълнителна спънка е преодоляването инертността на магнитната маса, която да се мести - при големи обороти това "местене" трябва да е доста пъти в секунда.

Иван БГ:
Здравей Атос,
напълно си прав в твърденията в поста си темата още от самота начало наблегнах за промяната на отстоянията между входа и изхода заменях едно решение с друго където триенето и изместването ставаха все по-малки и малки, за да се увеличи разликата между входа и изхода. Оставаше още една промяна, но темата се разводни и аз прекъснах. Не виждах смисъл да продължавам. Само подсказах да се замислят форумците защо под статичното поле има магнит и т. н.
А що се отнася до промяната на процеса на работа на магнитите периодично, или да се образува въртящо се магнитно поле с едни абсолютно еднакви по големина и енергия магнити, ами Атос в това е тайната как да я кажа, няма как. За това съм работил 20 години.
А що се отнася до стъпката при ротацията тя зависи от големината на векторите в мембраната.
Бъди!
Иван

Аtos:

--- Цитат на: Иван БГ в Ноември 15, 2018, 09:44:02 am ---А що се отнася до промяната на процеса на работа на магнитите периодично, или да се образува въртящо се магнитно поле с едни абсолютно еднакви по големина и енергия магнити, ами Атос в това е тайната как да я кажа, няма как. За това съм работил 20 години.

--- Край на цитат ---

Ами...тогава тази тема е изчерпана, щом няма вече какво да се споделя?
Да я затваряме ли?

Иван БГ:
Здравей Атос,
Не, аз ще публикувам готовите неща в тази тема. Обещал съм.
Ако не е интересно за форумците ще ги побликувам другаде.
Все ми е тая.
Интернет е необятен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Бъди!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия