Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (186/232) > >>

ndm:
Здравейте  г-н Иван БГ, благодаря ВИ за безценните насоки, които дадохте за да си направя сам магнитна турбина във всичките тия 66,6* страници. Най-полезен обаче се оказа последният ВИ пост 983, който така да се каже затвори всички въпроси около самостоятелната направа на турбината.  След като вече съм пред окончателно завършване на проекта, за мен остана едно може би последно притеснение. Тъй като работя с неодимки, на влизане 10,2 а на излизане почти 18,6 се притеснявам, ако евентуално се наложи някога да спра турбината, дано не се налага де, как да го направя при таз неодимова сила?  Вие казахте, че работите предимно с  феромагнити и затова нямате проблем, но аз въпреки Вашето предупреждение, че с неодимови магнити става страшно и не се знае колко киловата ще излезе направих турбината с такива. Благодаря Ви и продължавайте да споделяте и Бъдете!
 *- Числото 66,6 нали не сте го избрали случайно. Чувал съм,че то се получава като от 90гр. извадим 23,4 точно толкова, колкото е наклона на оста на земята спрямо слънцето.

Иван БГ:
Здравейте,
Майсторе много мъдрост и тъга има в поста ти, недей така бе човек. Като препрочетох поста ти, започвам да усещам и мен какво ме чака. Разведох през юни, на жена ми и писна лудостта ми и парите който пръскам за материяли - женска работа - какво да правиш. Направих си ново ателие, наех склад. Сега оправям къщата. Така че и аз съм на това деридже, какво да се прави, хубаво е че все още виждам в нищото и че  Нещото става все по-силно.
Успех Майсторе, желая ти го то все сърце.
НДМ, аз много отдавна работих с Нео магнити, но стана фал, счупи се натискащата страба, беше от противпожарен маркуч и ми счупи крака. От тогава ме е страх да работя с Нео. При ферото използвам спирачки от колело от едната страна слагам феродо от кола. От другата, кран от чешма, заменям гумичката с феродото и готово.
Бъдете!!!
Иван

PyroVeso:
Здравей Иване,
Много тъжно е всичко това... Особено когато хобито, манията и откривателството влияят толкова зле на семейството, работата и т.н.. Добре, че моето семейство е доста по-толерантно, но пък от друга страна и успехите ми не са такива, като при вас с Майстора, и напоследък се замислям дали проблемът не е именно в това - човек да е принуден да избира или едното, или другото...
Поздрави и успех във всичките ти начинания. А относно постиженията ти, и дали ще ги споделиш с нас - то дори не е въпросът в това да ги разкриеш (никой не иска чужд труд наготово), а от една страна, че сме хора, които ще те разберем, и от друга - за повечето от нас е достатъчно само да покажеш, че е възможно, защото знаеш - от безбройната плетеница от пътища и възможности, по които може да тръгне човек в стремежа си към нещо, само много малко от тях водят към успешен край...

Иван БГ:
Здравейте,
това е НЕЩОТО по което работя. Поместил съм доста неща в темата от него, както теоретични, така и подготвителни. Така ще изглежда една от репликите. Роторът се състой от две мембрани с който сеобразуват 4 бр. едноименни резултантни магнитни полета. Това е реплика с феро магнити, ако тестовете се окажат задоволителни ще продължа, ако резултатите са слаби ще увелича с още 4 бр. РМП, ако и това не е достатъчно ще заменя феро магнитите с Нео. Системата е отворена и позволява това.
Бъдете
Иван

Bat_Vanko:
Колега Иван БГ, няма значение да ли НЕЩОТО  е с феритни, неодимови или някакви други магнити. Няма значение дали е с 1 или 100 полета. Важното е да може да се върти и да преодолява своето собствено триене. Мощността няма значение, важен е принципа и дали изобщо той е работоспособен. Най доброто доказателство според мен е на вала да се върже една обикновена перка. Така ще бъде видно, че НЕЩОТО преодолява собственото си триене и дава дори малко повече енергия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия