Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравейте,
В 10 Божи заповеди на експериментаторите има една такава Заповед:
- Експеримента трябва да бъде само един брой, за да има някакъв резулта!
Да се знае на къде е пътя. Как може да търсиш начин да направиш СЕ, като незнаеш нищо за магнитите, даже се отрича съществуването им от „Чугунените глави“.
Опита е следният, не струва пари не отнема време, но ти показва посоката!
Вземате един феро магнит с форма на ринг, било то от говорител, или от битака. Хубаво е да бъде голям с външен диаметър 100-120мм. Вътрешен 50-60мм с дебелина около18-20 мм.
Вземате ПДЧ със същата дебелина, изрязвате със Зеге отвор, за да поставите в него магнита.
Вземате бял лист хартия и покривате магнита. В едно малко сито поставяте около 2 лъжички стружки и поръсвате равномерно стружките. Заснемате тяхната структура. Това е Кота „0“
Вземате картон с дебелина 0.2, изрязвате отвор с диаметъра на магнита, поставяте го върху ПДЧ, отгоре същата хартия, поръсвате същите стружки, по същия начин и същото количество. Снимате. Това е Кота 0.2.
Това се повтаря докато се стигне до 5 мм. Това е максималното отстоянието между ротор и статор. Поне така пише в книгите.
От тук трябва да се почне!
Майсторе, хубаво е да го направиш, за да видиш къде си сгрешил!
Бъдете!
Иван
Аtos:
Иван явно говори за тест, който проследява промяната на магнитното поле в обем.
Това може да се направи и със всяка гъста, прозрачна течност и предварително разбъркани в нея стружки.
Но...наистина, с какво помага това на Майстора?
Вие работите по различни конструкции, макар и ползвайки общи принципи.
Иван БГ:
Здравейте,
това е тест, съвсем прост, така както го описвам. Ще видите как се променя магнитното поле на всеки милиметър. Първо, само с един магнит, вижте какво се получава, след това може в комбинация с други магнити. Това е може би едно от важните неща който трябва да знаем. Това го открих когато работех по темата "Синхронни", много неща бърках само заради това мое незнание, а сега когато съм на хибридни е още по-важно. Направете опита, не струва пари, време е ползата е огромна.
Бъдете!
Иван
Bat_Vanko:
Ето пак се отдадохме на лирика... Някой свръхсензорен може да декларира че може дори да омагьоса магнитите и те да правят това което им е заповядал. В тубата е пълно с подобни "магьосници" един повече или по малко не бие мечка. Преди време колега от форума предложи да даде генератор направен за ветрогенератор с цел да се направят изпитания на КПД-то. Предполагам че на някой не му е изнасяло да направи подобен експеримент защото бързо се замълча. Дали защото истината ще лъсне твърде бързо, или защото КПД-то на този генератор е по малко от 1, не знам. Нека той да каже каква е истината. Но така или иначе тя ще лъсне това лято, предполагам че 6 месеца са достатъчно време за един човек сигурен в правотата си да я докаже.
П.п. М52 можеш да изтриеш този пост много преди да изтекат тези 6 месеца, за да не сети някой да поднови спора през лятото.
Иван БГ:
Здравейте,
има отклонение от това което писах, но всеки за себе си, мен не ме итересува дали приемате предложението или не. Исках само да помогна. След време ще поместя снимки за това как се разлага понтомимното поле, а Вие си мислете за какво става дума. Може аналогово да мислите, може и дегитално
Бат Ванко, ако говориш за магнитният генератор за вятърната турбина, т.е. за снимките които поместих, аз още тогава казах, че опита ми е неуспешен. Сега ще си купя готов 6 кв. генератор от чужбина, иначе изпитанията съм ги правил с динамо.
Бъдете!!!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия