... Дотук добре, става все по-ясно къде се е скрило "зайчето"! ...
Сега остава и билет за представлението да продава.
Майсторе, с цялото ми уважение, ма ... не сме дошли на цирк в края на краищата. С какво чертежите и обясненията на ИванБГ се различават от представлението на някой илюзионист? Показва ми съндъка отвън, отвътре, после ще метне кърпата, ще я вдигне и ... кутията пълна със зайци. Ти да не би да вярваш че режат жената в сандъка и после я съединяват? Ясно ти е че има измама, но си отишъл да се забавляваш.
Тук нещата са същите. Откак съм в тоя форум има само чертежи на нещо без никакво обяснение какво се цели с тази опитна постановка. Опитвам се да получа конкретен отговор на въпроса "какво се очаква да прави това" и ми казват "Ща видите като го сглобя".
Ми аз с'я де да знам, може ИванБГ да си прави мотор за косачката? Какво е това "магнитна турбина"? Ще турбинира магнитното поле, или просто ще си прави турбо на колата с постояннотоков двигател?
Нещата стават прекалено несериозни - точно като сичките клипчета в тубата дето вече ми се гади кат ги гледам.
Кой тръгва да прави действащ модел на двигател/генератор/турбина от ... спирачката? Като имаш някаква идея с електрически захранвана схема - от бушоните ли почваш? Егати турбината - толкова големи очаквания да хвръкне ли има, че й трябва спирачка, а не може да я спреш с подметката на пантофа?
Някъде беше писал че спирачката му трябва за да позиционира ротора... със челюсти и диск ли ще седнеш да го правиш? Аз ще сложа едно зъбно колело и с палец който влиза в зъбите ще мога да го пзиционирам значително по-точно и сигурно. Явно спирачката не е за позициониране а за ... и аз вече не знам за к'во. Нямам обяснение, няма и информация от "създателя", и това ме нерви яко.