Аз пък мисля да използвам темата, за да вмъкна /отново/ една идея, която ми хрумна вчера, докато четях темата.
Та както /надявам се/ всички знаем,
магнитното поле като самостоятелна същност не съществува. То винаги е резултат от движението на електрическите полета /на наелектризирани тела, йони или електрони/.
В този ред на мисли ми се струва, че ключът към свободната енергия не е в някакви си сложни взаимодействия, конструкции, ЯМР-та и тем подобни. Но да не се отплесваме!!!
След като магнитното поле като самостоятелно такова не съществува, а се поражда от движещи се електрически полета, то как би се държала система, която се състои от източник на високо напрежение и сфера /или диск, или два диска, тук трябва да си дадат мнението по-компетентните от мен/ и която работи по следния начин:
Сферата /дискът, дисковете/ се върти с определена скорост, високото напрежение бие по сферата /например/ с честота 50 херца, като по този начин сферата се зарежда /трябва и да се разрежда така/ 50 пъти в секунда. След като сферата е заредена и в същото време се движи, се поражда магнитно поле /което не е било налично при електронеутралната сфера/, а когато се разреди сферата това магнитно поле изчезва /може би изчезва, или внезапно изчезва, или намаля постепенно/. Може би тока ще се регулира от оборотите на сферата /за напрежението не знам/.
По-горе написаното е само една идея, която не знам по какъв начин ще намери практическо приложение /и дали въобще нещата ще протекат така гладко, както на теория
/. Може би по този начин ще добием тъй желаната СЕ
Но основното, което трябва да направим /
направите/ е да доразвием идеята и да я въплътим в реален модел /надявам се работещ такъв/.
Така че колеги, ПОМАГАЙТЕ!!!!