Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Ремонт на активатор за жива вода, моля помогнете

(1/2) > >>

lvn:
Електродите са се разпоили и не съм много сигурен къде трябва да са. Доколкото проверих червената жичка трябва да е за плюса, значи за мъртвата вода, а черната жичка трябва да е за минуса, за живата вода.
Направих на Фотошопа как е схемата на джаджата.
Доколкото ми се струва, черната жичка трябва да се запои, към там дето съм го обозначил с 3, а пък червената, там където съм го обозначил със 4.
1 са някакви кондензатори, а 2 са някакви малки джаджи, не знам какви са, може би кондензаторчета.
Дадохме го на един познат, ама той запоил черната жичка, към 3 (Където мисля, че трябва да е), а пък червената я е запоил към червения електрод. Което мисля, че не трябва да е така, и сега машинката за 20 минути много силно загря щепсела и.
Къде трябва да се запои червената и къде черната жичка? Някой знае ли?
Ето я картинката:

valex:
lvn
Здрасти. Добре дошъл във форума!
 По-добре снимай и пусни снимката. С фотоапарат или уебкамера каквото имаш. Мога да ти помогна, но ми трябва информация.
1. "купешки" ли е активатора?
2. има ли сайт от който си го купил?
3. доколкото разбирам директно се включва в 220V?
4. има ли някакво ръководство към него?

lvn:

--- Цитат на: valex в Декември 04, 2013, 08:49:29 pm ---lvn
Здрасти. Добре дошъл във форума!
 По-добре снимай и пусни снимката. С фотоапарат или уебкамера каквото имаш. Мога да ти помогна, но ми трябва информация.
1. "купешки" ли е активатора?
2. има ли сайт от който си го купил?
3. доколкото разбирам директно се включва в 220V?
4. има ли някакво ръководство към него?

--- Край на цитат ---
Здравей. Направих снимка, в дясно е белият/черният за живата вода, в ляво е червеният за мъртвата.
Купешка е. Активатор Va-31. http://www.bio-produkti.com/
Ето и снимката:
http://i.imgur.com/h4lPzW4.jpg

valex:
А как се захранва? С колко волта? Променливо напрежение трябва да е. Адаптор е и на него пише колко волта са.
Не се вижда добре лявата част на кабелите където е маймунската опашка. Ако можеш снимай пак да видя кабелите по-добре.
Иначе платката си е  един обикновен изправител.
По всяка вероятност няма значение кой цвят жица къде се връзва - двете към 3 и 4.
В момента захранването е на късо.

mi68:
Здравей,
 Електролитните кондензатори провери дали са серийно свързани и на колко волта са примерно 400В? Така като гледам имаме удвояване на напрежението.  В точка 3 и 4 се подава 220В ( черен и червен кабел), другите точки се подават към електродите, както е на схемата #1. Диодите са 1N4007.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия