Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Униполярен генератор на Фарадей
Радико:
Това е много интересно щом си почнал пробвай и пиши тук какво е станало значи ако правиш това от третата схема "със двете четки отвън" бих те посъветвал да направиш така, че да се променя ъгъла между четките и да експериментираш с различни ъгли. Успех. И аз съм правил накой експерименти но по различни.
ndm:
47, казаха ми, че трябва задължително и много внимателно да спазваш, и следните "препоръки".
--- Цитат на: caduceus в Декември 25, 2013, 01:03:37 pm --- това е един вид електронна помпа и магнитния полюс помага за втичането в центъра и изтичането от периферията. Нещата са свързани с флуидната оргонна компонента, която се влияе от центробежната сила при въртене. Подобна е установката на Ринат Шаймуратов, но той работи с немедни дискове и високи обороти за извличане на оргона от периферията и насочването му през алуминиева шина в блока на ДВГ. Дали се ползва за подобряване на изгарянето при обеднени смеси или за генериране на потенциални ел. разлики за създаване на ток, няма принципно значение.
--- Край на цитат ---
Също така те похвалиха за адекватния избор на лагери и за търпението, което имаш по пристигането им.
ventsy74:
Ndm благодаря за съвета.
Със думата оргон само не съм съгласен, защото както писах в друг пост, оргон идва от оргазъм а Тесла използва най правилната дума за този вид енергия ЕТЕР, идва от eternity(вечност(безкраиност.) .
Радико:
Във някаква степен кадуцея има право. Аз получих някакъв ток и въртейки само диск въобще без магнити. Отначало помислих, че причината е земното магнитно поле, но след като поставих диска със три перпендикулярни ориентации без да има промяна в резултата заключих, че не е причината в полето на земята.
ndm:
Всички електроцентрали използват земното магнитно поле за генерация, те затова и са заземени. Изключение правят само фотоволтаичните. Униполярния може да е нещо средно, затова трябва да се четат патентите на Тесла.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия