Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Униполярен генератор на Фарадей
mito_kupona:
ventsy74, в западните държави има заземление във всяка постройка в, която има електрическо табло. Причината е, че колкото е по-далече дадена постройка от трафопоста, където е заземена нулата, толкова е по-голямо съпротивлението на проводника на нулата и се получава потенциална разлика между нулата и земята, където се намира постройката. В такива случай може да те бие ток например в банята или от някоя печка или друг уред. Затова на всяко табло се прави локално заземление. И в таблото има и допълнителен изключващ автомат, който се нарича диференциален автоматичен предпазител, който сработва при утечка между нулата и заземлението. Например ако протече пералнята и намокри електродвигателя и се получи утечка между бобините и заземлението, диференциала изключва веднага веригата. Диференциала се поставя преди другите автоматични предпазители и с един могат да се захранят около 5-6 автоматични предпазителя, но това зависи за какъв ток, са другите предпазители. Монофазните диференциали, са за ток 30-40 ампера.
ndm:
Радико, ми68 ми е един от любимите автори. Ако не те затруднява можеш ли да измъкнеш трактата му, да СЕ насладим още веднъж. А ти щом си го приел къде на 90, значи има хляб. Щото като пак го прочетем и ние може да захлебим.
Радико:
--- Цитат на: ventsy74 в Септември 18, 2019, 08:45:31 pm ---Радико за какви дупки става въпрос нещо съм изпуснал маи? Хоби?
Да не би да си пещерняк?
--- Край на цитат ---
Да пещерняк съм при това инструктор, но вече не го практикувам активно
Мито това отдавна го има и тук но е познато повече под името "дефектнотокова защита" даже вече има и комбинирани ДТЗ+ МТЗ
Демек дефектнотокова + максималнотокова.
Радико:
--- Цитат на: ndm в Септември 18, 2019, 08:52:36 pm ---Радико, ми68 ми е един от любимите автори. Ако не те затруднява можеш ли да измъкнеш трактата му, да СЕ насладим още веднъж. А ти щом си го приел къде на 90, значи има хляб. Щото като пак го прочетем и ние може да захлебим.
--- Край на цитат ---
Знаеш ли понякога гениалните прозрения идват от най неочаквани места. В случая обаче той изкара от някъде цитат от много стар учебник или книга не знам точно но беше цитат а не негова мисъл. Не съм и на 100% сигурен дали беше точно той.
MTM:
Тока на диска без магнит. Се получава от статичното електричество.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия