Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Униполярен генератор на Фарадей
mito_kupona:
--- Цитат на: ventsy74 в Септември 19, 2019, 03:24:42 pm ---Мито благодяра за разяснението.
Човек се учи докато е жив. Прочетох за диференциалния изключвател, много хитра машинка. Даже се замислих, как така хората правят такива умни и полезни неща а никои не се светна да сътвори нещо самозахранващо се и самоподдържащо се от, което да се възползват и други хора. И това фирми с много пари и много потенциал,а един Капанадзе във гаража си слага всички в задния си джоб. Без някаква високотехнологична работилница и без много пари.
--- Край на цитат ---
За да се сложи диференциален автоматичен предпазител и самата инсталация е по различна от обикновените. Към всеки контакт или крушка или друг консуматор се пускат по 3 кабела, а не по 2, един е нулата, задължително в син цвят, фазата може да бъде сив, черен, кафяв, червен, а заземителния кабел винаги е в цвят жълто и зелено. Фазата и нулата се връзват, както на обикновена инсталация на автоматичните предпазители за всеки кръг, а заземлението от всички точки отива в таблото и там се свързват всички кабели в една точка и на тази клема се свързва локалното заземление на таблото. Контатктите съответно трябва да имат и клема за заземяване, където се свързва жълто-зеления кабел. Най лесно се тества диференциала, когато се дадат на късо нулата и заземлението, в която и да е точка, и автомата трябва да изключи, ако всичко е направено, както трябва. Прага на тока на утечка е 30 милиампера, ако се надвиши автомата изключва. Това, са стандарти за Испания, не знам в другите държави дали цветовете на кабелите, са същите, но е логично да е така.
Радико:
Мито третият проводник "жълтозеления въобще няма отношение към работата на дефектнотоковата защита. Той е задължителен по други причини. Все пак демонстрираш забележителни познания за човек който не е електротехник. Иначе и тук в България нещата не са по различни от Испания:
https://vikiwat.com/defektnotokovi-avtomati-i-zashtiti.html
mito_kupona:
Радико, завършил съм електроника, но тук се занимавам със строителство и съм направил стотици електрически инсталации, отоплителни инсталации и, каквито се сетиш инсталации, които може да има в една къща, апартамент, ресторант, офис и други. Това ми е работата в момента.
Chokoch:
mito_kupona, моето уважение, ама много запетайки слагаш като пишеш и не на място ги слагаш ::)
Кажи си мнението за Акула, доколкото разбрах си правил опити да репликираш, какво е твоето становище?
Мит или измама е творението?
Питам не защото искам да се заяждам, а от чисто любопитство, колегата Венци 47 или 74 беше си мисли разни работи,
но пък нали трябва да има и мирис една манджа, тоест хищника следва обонянието. ;)
mito_kupona:
--- Цитат на: Chokoch в Септември 20, 2019, 12:03:38 am ---mito_kupona, моето уважение, ама много запетайки слагаш като пишеш и не на място ги слагаш ::)
Кажи си мнението за Акула, доколкото разбрах си правил опити да репликираш, какво е твоето становище?
Мит или измама е творението?
Питам не защото искам да се заяждам, а от чисто любопитство, колегата Венци 47 или 74 беше си мисли разни работи,
но пък нали трябва да има и мирис една манджа, тоест хищника следва обонянието. ;)
--- Край на цитат ---
Акула е известен със вечните си фенерчета, които според мен работят и мисля, че продаде идеята на някакви немци. Аз се опитах да повторя едно от тези фенерчета, но за съжаление не тръгна. Има и демонстрация на по-мощна установка със свидетели, но аз не мога да твърдя, че тя работи, защото не съм бил там. А репликацията, която уж Руслан направи на тази същата установка, е абсолютен фейк. Беше я продал на някакъв човек за 5000 евро и той я занесъл у дома си и там изобщо не работела. Накрая се оказа, че заедно с кабела на заземлението е имало много тънък меден изолиран проводник по който Руслан е подавал фаза. И тази установка се опитах да повторя по инструкциите на Руслан, но тя естествено не тръгна.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия