Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Униполярен генератор на Фарадей

<< < (17/18) > >>

ventsy74:
Едната четка на самата ос, а другата по самия ръб. Такива сметки правя но всичко ще си дойде със монтажа. Първо трябва да загладя много финно ръба на диска.
Кадуцеи, от другата страна са нарисувани контури, които не загребват а точно обратно, в което също има някаква логика.

Радико:
Само две четкище ти бъдат малко така или иначе магнита е с дупка по средата а диска е доста по голям нареди ги по голям брой аксиално  по добре ще е.

mito_kupona:

--- Цитат на: caduceus в Септември 21, 2019, 08:59:44 pm ---Грийн
Обърни внимание на посоката на въртене на диска на скицата - движението не е центробежно, а центростремително  ;) Дискт чрез каналите си "загребва" и вкарва в центъра, а не "изхвърля". Не електрони, разбира се - а други едни работи, които после стават на ток  :)
Поздрави!

--- Край на цитат ---
Да, Кдуцея е прав, дискът „загребва едни други работи, ефир или етер или от отвъдното“, къде е Кузмов да ме анатемоса, се ми е тая, но той е прав, Кадуцея. И аз съм прав.....А Тесла е най-прав..... Имам такава постановка, горе долу с диск с такива размери и я развъртам до 8000 оборота с едно моторче от хард диск. А за „ другите работи“ за които говори Кадуцея, те винаги, са били ток, защото официалната наука още не знае, или не казва, какво е ток, електрически ток..... А между другото, какви са тези „частици или леви мюони с десни кожи и обратното, може и леко измъдени кварки от последен вид, които се излъчват от един постоянен магнит, които официалната наука нарича „мгнитно поле“, моля за обяснение..... Моето обяснение е следното, това е локална поляризация на етера, ефира, нарушено равновесие, и енергията струи от единия полюс, към другия, а защо, това вече е друг въпрос.....

mito_kupona:
ventsy74, струговай този диск по периферията и после го балансирай, защото може да изхвръкне и да ти счупи главата, не дай си Боже.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: ventsy[quote author=ventsy74 в Септември 21, 2019, 07:02:34 pm ---Ето я заготовката.

--- Край на цитат ---
ventsy74, преди да започнете да се занимавате с нещо потърсете източници и разберете експериментите които са правени преди вас. По този начин ще научите нещо и ще си спестите много загубено време и необмислени разходи. На нета има няколко интересни източника относно парадокса на Фарадей, ето ви един от тях:: https://www.youtube.com/watch?v=TCi3v8QWK6M , дано да ви е от полза.
При положение че наистина ви интересува проблема, препоръчвам ви да прегледате канала на колегата, като той има интересни експерименти в тази насока.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия