Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Лъчетерапия чрез морска сол
edin:
Честно, туй не го разбрах, както и картинката на аватара.
GTV:
Ееех приятелю Един. Почерпих те с чудесна виртуална три пъти пречистена водка GTV, но докато се чудиш я изпихме. ;)
nedbmw:
Обикновено се осоляват неща, които се стремим да ги съхраним за по дълъг период. Солта явно, че има добри топлопроводими свойства за да се използва векове наред. Не случайно луканките и суджуците изтрайват най много особено, ако са мерденени правилно за да не остане въздух в тях. :) Едно време например майка ми е разправяла как са съхранявали месо за дълъг период от време. Значи в една делвичка са слагали на катове осолено сурово месо и най отгоре са го заливали с разтопена мас. Така е изтрайвало месото с месеци, в мазето на къщата им та чак до към жътва. Когато са искали да вземат някое парче месо с една лъжица отмахат мастта вземат, какво то им трябва и пак обратно заглаждат с мастта отгоре. Не ти трябва консерванти ни нищо. ;D Също и формата на съда е важна за съхранението на продуктите но това е една друга тема, която мисля някой ден да пусна и да поразискваме по нея.
edin:
Целта на осоляването е, осмозата да убива микробите в месото.
Радико:
Дали осмозата дали друго нещо, но това е. Солта изтребва всичко патогенно и месото се запазва свежо. Както и да е някой няма ли желание да спретне това просто експериментче със сол и сода. Да видиме прав ли съм за резонанса или греша. Ако има резонансно явление може да се окаже важно не само за тази тема.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия